Bucătăria ortodoxă pentru posturile de peste an și pentru sărbători

Bucătăria ortodoxă pentru posturile de peste an și pentru sărbători
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 264
Categoria: Alimentatie

DESCRIERE

Bucătăria ortodoxă pentru posturile de peste an și pentru sărbători
 
Mâncarea gustoasă, servită frumos, este un minunat prilej de reunire a întregii familii. „Dreasă” cu rugăciunea și cu cuvântul de folos, trapeza materială se preschimbă cu ușurință într‑un ospăț al duhului, care hrănește și întărește întreaga ființă a omului.

Bucătăria ortodoxă pentru posturile de peste an şi pentru sărbători vă oferă o varietate de bucate ­gustoase, grupate pe categorii, respectând perioadele anului bisericesc și specificul fiecărui anotimp în parte. Veţi găsi reţete simple, culese din mănăstiri, dar și unele inedite, pentru toate posturile de peste an, cu întrebuinţarea legumelor de sezon. De asemenea, cartea cuprinde reţete pentru mesele festive, dar şi bucate pe care le veţi putea găti împreună cu cei mici.

Diversitatea de alimente din reţetele oferite favorizează o alimentaţie optimă, bucatele propuse având un conţinut echilibrat de substanțe nutritive. Reţetele sunt ingenioase, variate, hrănitoare şi uşor de preparat, contribuind la adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, fiind, de altfel, alcătuite pe principiul clasic și ascetico‑bisericesc care susține că principalul medicament ce asigură sănătatea și preîntâmpină boala este alimentația.
 
CUPRINS:

Posturile rânduite de Biserică în cursul anului

REȚETE PENTRU POSTUL MARE
Retete de post fără ulei
Ciorbă de fasole I
Ciorbă de zarzavaturi.
Ciorbă de legume I
Supă de linte
Mâncare de linte fiartă, în stil mănăstiresc
Cartofi scăzuți
Salată de legume coapte
Mujdei de usturoi
Colivă
Rețete de post cu ulei.
Salată de fasole albă I.
Salată de sfeclă
Salată de mazăre cu ridiche neagră
Salată caldă de fasole şi cartofi.
Icre de usturoi
Supă-cremă de roşii
Ciorbă de ciuperci I
Ciorbă de fasole II.
Chiftele de cartofi cu sos de ciuperci.
Budincă de cartofi.
Chiftele de varză şi cartofi.
Varză înăbuşită cu ciuperci
Chiftele de varză.
Musaca de ciuperci şi varză proaspătă
Sarmale cu fasole şi varză murată
Chiftele de mazăre
Chifteluţe de linte
Chiftele de fasole.
Mâncare de cartofi şi legume
Piure de fasole.
Budincă de fasole cu legume.
Tocăniță de legume
Lecsó
Musaca de legume
Fasole cu ceapă şi roşii
Dovlecei cu arpagic
Roșii umplute cu ciuperci
Dovlecei înăbușiți cu orez
Dovlecei umpluți
Dovlecei prăjiți cu roșii și ceapă.
Ardei umpluți cu orez I.
Ardei umpluți cu orez și ciuperci.
Gălbiori cu varză.
Ciuperci înăbuşite cu cartofi.
Budincă de fasole cu cartofi
Mucenici la cuptor
Mucenici fierți.
Chec cu piersici și nucă de cocos

RETETE CU PEŞTE PENTRU SĂRBĂTORILE
BUNEIVESTIRI ŞI FLORIILOR

Placinta cu peşte.
Peste prajit cu cartofi
Peste prajit cu ceapă..
Rasol de peşte.
Peşte înăbuşit cu legume.
Chiftele de peşte I.
Peşte prăjit cu cartofi în strachină

REȚETE PENTRU POSTUL
SFINȚILOR PETRU ȘI PAVEL

Rețete de post fără ulei
Salată de roșii și usturoi.
Cvas
Supă rece de legume cu cvas.
Ciorbă de legume II
Supă de conopidă și praz.
Mâncare de dovlecei
Varză călită cu ardei gras.
Rețete de post cu ulei.
Salată de cartofi I.
Salată de cartofi II
Salată de roşii şi mazăre
Salată de castraveţi
Salată de sfeclă şi conopidă.
Zacuscă de dovlecei
Zacuscă de legume I.
Mazăre cu cartofi noi
Prăjitură cu griş şi coacăze
...
...
...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Alimentatie

Created in 0.0241 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.