Biblia dupa textul ebraic. Geneza

Biblia dupa textul ebraic. Geneza
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-50-5871-5
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 380
Categoria: Crestinism

DESCRIERE

Biblia dupa textul ebraic. Geneza
 
Volumul de fata, Geneza, este primul dintr-o serie care va cuprinde traducerile celor treizeci si noua de carti ale Bibliei ebraice însotite de studii introductive, note si comentarii.
 
„Textul Bibliei confirma, prin structura si istoria lui, teologia Treimii. Caci el are trei autori: Dumnezeu (inspiratorul lui suprem, izvorul Revelatiei), autorii textului consemnat în scris (primitorii si transmitatorii Revelatiei) si traducatorii textului originar.
 
Cu volumul de fata, ne aflam în prezenta traducatorilor, exponenti ai «vorbirii în limbi», mediatori ai Duhului, pastori ai cuvintelor aflate în cautarea Cuvântului. Ei merita toata admiratia noastra. Pentru ca reusesc sa puna eruditia cea mai temeinica în serviciul cordialitatii, al nevoii de a întelege ceea ce e dincolo de întelegerea obisnuita.“ (ANDREI PLESU)
 
Cartea Genezei, rodul unui proces îndelung de cristalizare si redactare, este, în ansamblu, o admirabila revelare a lui Dumnezeu spre a putea fi accesibila oricarui om. Prin lectura, cititorul este purtat atât în timpul începuturilor, unde evenimentele creatiei se desfasoara în ordinea si în armonia instituite prin cuvântul rostit în mod suveran de Dumnezeu, cât si în timpul istoric al umanitatii, în care în multe rânduri si în multe chipuri El vine în întâmpinarea omului ce risca sa-si rateze împlinirea propriei existente fiindca s-a abatut de la legea poruncita lui ca o conditie de viata.
 
Tinând seama ca este vorba de un text care provine dintr-un trecut îndepartat, ca exista o traditie îndelungata a traducerii Bibliei în limba româna, ca textul ramâne contemporan cu toate generatiile, s-a urmarit echivalarea lui într-o limba actuala, fireasca, evitând atât arhaismele devenite cvasi-ininteligibile, cât si neologismele stridente si lipsite de conotatii poetice. Am dorit astfel sa ne apropiem, pe cât posibil, de frumusetea originalului: pentru omul credincios ea este „semnatura“ Duhului lui Dumnezeu.
 
CUPRINS:
 
Introducere generala
Introducere la Tora (Pentateuh)
Introducere la Cartea Genezei
Nota asupra traducerii
Transliterari din ebraica
Sigle
GENEZA
Note
Bibliografie
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Crestinism

Created in 0.0323 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.