Bazele psihoterapiei rational emotive. Evolutia unei revolutii

Bazele psihoterapiei rational emotive. Evolutia unei revolutii
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-719-056-4
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 552

DESCRIERE

Evolutia unei revolutii. Bazele psihoterapiei rational emotive - Albert Ellis
... reunind extrase din lucrările scrise de Albert Ellis pe parcursul a cincizeci de ani, exemple şi prezentări de caz, această carte surprinde evoluţia gândirii părintelui terapiei comportamentale raţional-emotive, numit totodată şi bunicul psihoterapiei cognitiv-comportamentale. Focalizată iniţial asupra educaţiei sexuale şi a libertăţii sexuale, în contextul unei societăţi americane destul de stricte la acea vreme în ceea ce priveşte nuditatea sau sexul în afara căsătoriei, munca lui Albert Ellis s-a extins treptat asupra unor domenii mai largi ale psihicului uman. Este o lucrare inedită, interesantă şi utilă pentru psihologii şi psihoterapeuţii din indiferent ce orientare, dar şi pentru nespecialişti, care pot avea ocazia să se familiarizeze astfel cu opera unuia dintre cei mai mari deschizători de drumuri ai secolului XX.
Albert Ellis, psiholog şi psihoterapeut, este fondatorul terapiei comportamentale raţional-emotive (REBT). A fost preşedintele Societăţii pentru Studiul Ştiinţific al Sexualităţii. Este considerat unul dintre iniţiatorii revoluţiei sexuale în America. În anul 2013, Asociaţia Psihologilor din America i-a conferit postum Premiul pentru contribuţii deosebite în domeniul psihologiei. A scris peste 80 de cărţi. De acelaşi autor, la Editura Trei au mai apărut Cum să trăim alături de un „nevrotic" acasă şi la locul de muncă şi Sex fără vinovăţie în secolul XXI.
CUPRINS:
Prefaţă Introducere Capitolul 1. Originile psihoterapiei raţional-emotive Capitolul 2. Recunoaşterea şi atacarea comportamentului nevrotic Capitolul 3. Contextul şi cauzele problemelor maritale Capitolul 4. Când vom înceta să amânăm educaţia sexuală? Capitolul 5. Diferenţe şi devieri în comportamentul sexual Capitolul 6. Moduri de a gândi şi a simţi Capitolul 7. Autoactualizarea Capitolul 8. Explicarea terapiei raţional-emotive şi comportamentale utilizând modelul ABC Capitolul 9. Cucerirea anxietăţii Capitolul 10. A face faţă dizabilităţii Capitolul 11. Intervenţia terapeutică la pacienţii psihotici şi la cei cu borderline cu elemente psihotice Capitolul 12. Intervenţia în cazul copiilor cu tulburări de conduită Capitolul 13. Argumentele terapiei raţional-emotive şi comportamentale în favoarea autoaprecierii Capitolul 14. Ţintind spre fericire cu terapia raţional-emotivă şi comportamentală prin depăşirea stării de inerţie Capitolul 15. Gestionarea sentimentelor de timiditate şi inadecvare Capitolul 16. Acceptarea de către individ a incertitudinii şi a probabilităţii Capitolul 17. Formarea personalităţii şi a caracterului Capitolul 18. Toleranţa scăzută la frustrare: anxietatea eului şi anxietatea de disconfort Capitolul 19. Un tip de psihoterapie activ-directivă Capitolul 20. Vinovăţie, responsabilitate şi psihoterapie Capitolul 21. Cum şi în ce situaţii credinţa în soartă ajută psihoterapia Capitolul 22. O situaţie în care terapia raţional-emotivă şi comportamentală nu a funcţionat pentru mine Capitolul 23. Alfa şi Omega: zece reguli pentru a atinge fericirea personală Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0347 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.