Bazarul memoriei
37,00 lei
39,00 lei (-5,13%)

Bazarul memoriei

Bazarul memoriei
-5,1%
Preț: 37,00 lei
39,00 lei (-5,13%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-789-269-7
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 272

DESCRIERE

Bazarul memoriei - Veronica O’Keane
 
... amintirile au puterea de a ne mișca, adesea când ne așteptăm mai puțin, iar acesta este un semn al procesului neuronal complex care continuă în fundalul cotidianului nostru.
 
Ca psihiatru practicant, Veronica O'Keane a petrecut mulți ani observând tapiseria fină țesută de memorie și experiență. În această explorare bogată și fascinantă, ea se întreabă, printre altele, de ce se simt amintirile atât de reale? În ce mod sunt legate de senzațiile și percepțiile noastre? Există amintiri „adevărate” și „false”? Și, mai presus de toate, ce se întâmplă atunci când memoria este perturbată de boli mintale?
 
Bazându-se pe poveștile emoționante ale pacienților săi și mai mult, pe literatură și basme, O'Keane folosește cele mai recente cercetări neuroștiințifice pentru a reformula înțelegerea puzzle-ului extraordinar care este creierul uman, de la naștere până la adolescență și bătrânețe. Această carte este o mărturie a curajului - și a suferinței - celor care trăiesc cu boli mintale grave, arătându-ne cum experiențele lor pot explica tot ceea ce știm și simțim.
 
Veronica O'Keane este profesor de psihiatrie la Trinity College din Dublin unde conduce un program de cercetare în depresie. Cercetarea ei începe cu o examinare a experiențelor subiective ale pacientului reflectate în patologia cerebrală și în restul organismului. A publicat numeroase lucrări de cercetare, în special despre tulburările de stare și despre depresia perinatală. Este, de asemenea, lider de opinie, mamă a doi copii și pasionată de înot.
 
CUPRINS:
 
Cuvânt-înainte
 
Partea I: Cum construim amintiri
 
Capitolul 1. Începuturi
Capitolul 2. Senzația: ingredientul brut al memoriei
Capitolul 3. A da sens
Capitolul 4. Povestea hipocampului...
Capitolul 5. Al șaselea simț: cortexul ascuns.
Capitolul 6. Un simt al locului
Capitolul 7. Timpul și experiența continuității.
Capitolul 8. Stres: amintirea și „uitarea“

Partea a II-a: Cum ne construiesc amintirile pe noi
 
Capitolul 9. Autorecunoașterea: începutul memoriei autobiografice
Capitolul 10. Arborele vieții: ramificații și toaletări
Capitolul 11. Simțul sinelui.
Capitolul 12. Hormonii de sex și păsările cântătoare..
Capitolul 13. Narațiunile schimbătoare ale vieții
Capitolul 14. Fals sau adevărat?
Capitolul 15. Cele mai vechi amintiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0281 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.