Bărbatul cu vocea frumoasă. Și alte povești din cabinetul de psihoterapie

Bărbatul cu vocea frumoasă. Și alte povești din cabinetul de psihoterapie
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1181-7
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 208

DESCRIERE

Bărbatul cu vocea frumoasă. Și alte povești din cabinetul de psihoterapie - Lillian B. Rubin
 
... esența terapiei constă, pentru autoare, în relaţie, nu în insightul sau în vorbele înţelepte pe care un terapeut le împărtăşeşte cu pacientul său, şi nici în explorarea inconştientului. În cele șase cazuri prezentate în volumul de față relația stabilită între terapeut și pacient este cea care face terapia să funcționeze. Important devine ceea ce se întâmplă între cei doi oameni din cabinet, doi oameni cu trăirile şi gândurile lor, și modul în care terapeutul este capabil să înţeleagă nu doar conflictele interne ale pacientului, ci şi conflictele sale proprii, modul în care sunt gestionate trăirile generate de transfer şi contratransfer, inerente oricărei relaţii. Însoțind-o în cabinet, cititorii vor putea descoperi psihoterapia ca împletire de ştiinţă şi artă.
 
Lillian B. Rubin a fost psihoterapeut și sociolog, profesor de sociologie la Queens College, C. U. N. Y. și cercetător la Institutul pentru Schimbare Socială din cadrul Universității din California. A scris numeroase lucrări despre relațiile din cuplu și familie.

Cred că ţi-ai petrecut toată viaţa fugind cât de repede ai putut ca să te fereşti de depresie. Trebuie să fie de-a dreptul epuizant. Dacă mi-ar fi spus cineva înainte că eram deprimată, aş fi crezut că nu e în toate minţile şi i-aş fi demonstrat ce viaţă productivă aveam pe plan profesional şi personal. Dragoste şi muncă – cele două sfere principale ale vieţii care au nevoie de împlinire, potrivit lui Freud. Iar eu mă descurcam bine în ambele. Dar în acel moment de uluitoare claritate, am ştiut că terapeuta mea avea dreptate. Mintea mi s-a oprit în loc în timp ce eu încercam să înţeleg ce-mi spusese, simţind un val de uşurare în întreg corpul. Cuiva i-a păsat suficient încât să vadă şi să numească acest lucru care îmi dirijase întreaga viaţă. M-am prăbuşit în hohote de plâns care veneau dintr-un loc din sufletul meu despre care nici nu ştiam că exista.
Lillian B. Rubin

CUPRINS:
 
A face terapie
Pălăria albă
Bărbatul cu vocea frumoasă
Femeia care nu era
A trăi sau a muri
Privind şi aşteptând
Traversând graniţele
Ce face ca terapia să funcţioneze?
Mulţumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0421 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.