Barbati care nu pot iubi

Barbati care nu pot iubi
Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786068560700
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 310

DESCRIERE

Barbati care nu pot iubi - Steven Carter, Julia Sokol
 
... multe femei s-au confruntat cu relatii în care la final totul ia o turnura neasteptata. Se trezesc în situatia de a nu-si putea explica de ce relatia s-a terminat atât de brusc. Mai ales când cel care a insistat, a curtat, a fost el, (barbatul). De multe ori metodele barbatului de a curta o femeie sunt duse la extrem, declaratiile, gesturile, insistenta fiind în total dezacord cu intentia de baza.
 
Ce îl face pe barbat ca odata ce si-a atins scopul si femeia începe sa-i raspunda pe masura insistentei, ca el sa se schimbe radical, luând o întorsatura la 180°C. În literatura din domeniul Psihologic gasim multe carti despre femei, sfaturi, cercetare, relatii, s. a. m. d, dar subiectul barbati si analiza din spatele actiunilor lor nu prea a fost abordata, nu în sensul în care sa se arate de ce actiunile lor sunt diferite fata de ceea ce sustin, si ce îi face sa actioneze într-un mod sau altul, ce-i motiveaza, ce-i înspaimânta, senzatiile, la ideea de a avea o relatie cu angajamente, ca implicarea sa fie cu adevarat si nu doar din cuvinte.
 
Tema pleaca de la problemele pe care le întâmpina femeile, cele abandonate, cele care la finalul relatiei nu pot întelege, de ce a plecat,, el” fara un cuvânt sau o explicatie. Însa, nu numai asta, o astfel de relatie poate fi chiar si în varianta de familie, parteneri toxici, parteneri care încearca sa puna piedica relatiei, motivând tot felul de motive insipide pentru actiunile lor.
 
Cu toate ca ideea a plecat de la problemele femeilor, aici avem ca dezbatere barbatii. Barbatii si gândurile, sentimentele, trairile, dar si ce îi face sa ia o decizie sau alta, de unde pleaca teama de implicare, tupeul sau mai bine zis, îndrazneala de a duce o femeie în deriva, în cadere, în ispita, cu tot felul de metode si cuvinte frumoase, ca apoi sa o lase fara un cuvânt sau un motiv plauzibil.

Acum, nu va gânditi ca este vorba de relatii de o noapte, doua, nu, este vorba de relatii lungi si curtari ce se întind pe perioade mari, relatia tinând chiar luni sau ani de zile. Se abordeaza barbatii care pentru a cuceri o femeie recurg la declaratii de iubire pâna la stele si-napoi, curtari asidue, cu flori, iubire pasionala, dar refuza sa o implice, sa se implice în viata ei personala sau sa o implice în a lui, cât si sociala, familiala, prieteni, etc. si cu toate astea, ei declara ca sunt îndragostiti pâna la disperare, sunt epuizati de iubirea pe care o poarta, însa ce se întâmpla în momentul în care simt ca lucrurile încep sa devina incomode, ca relatia capata o forma mai profunda si femeia îsi doreste mai multe de la el, cu toate ca actiunile lui o fac sa creada ca este mai mult, în acel moment barbatul intra în panica, simtind ca libertatea îi este pusa în pericol.
 
Din momentul în care încep sa simta ca femeia s-a îndragostit si vrea mai mult, încep sa se retraga. Aceasta retragere este ba prea brusca( unele femei declara ca la un moment dat au crezut ca s-a întâmplat ceva cu el, e mort sau ranit) ori aducând motive total fara valoare sau cu iesiri violente, acuzându-le de tot felul de actiuni ireale. În relatia de cuplu’ casatoriti, barbatul care nu poate iubi actioneaza înselând, punând piedica oricarei actiuni ce are intentia de a face ca lucrurile sa mearga bine în cuplu’. La un moment dat autorul spune ca în una din situatiile din carte se poate regasi cu usurinta fiecare femeie. Daca te regasesti în aceasta ipostaza, cu certitudine vei învata, descoperi multe despre mintea acelui barbat, barbatul care nu poate iubi. Vei citi despre motivele si intentiile lui (lor).
 
... te afli de câtiva ani într-o relatie pe care o consideri stabila, iar partenerul tau nu ia nicio decizie în ceea ce priveste viitorul vostru împreunat? În pofida eforturilor tale de a anima viata de cuplu, el are o atitudine care bate mai degraba în retragere? Atunci trebuie sa stii ca este foarte posibil sa ai de-a face cu un barbat care nu numai ca se teme sa îsi ia un angajament, dar sufera si de o adevarata fobie fata de ideea de implicare.
 
Învata cum sa identifici fobia fata de angajamente, cum sa te protejezi si cum sa treci peste descurajare, ce trebuie sa faci si ce nu, dar si cum sa îti consolidezi stima de sine, astfel încât sa nu îti irosesti viata lânga cineva caruia ideea de a trai împreuna fericiti pâna la adânci batrâneti îi declanseaza o stare de teroare autentica.
 
Te vei regasi cu siguranta în zecile de povesti de viata, desprinse din mii de ore de terapie, care te vor ajuta sa-ti gasesti drumul spre fericirea meritata. Pastreaza-ti mereu o doza de independenta, nu uita cine esti si cât valorezi si preocupa-te la modul sanatos si de propriile tale nevoi!
 
CUPRINS:
        
Cuvânt înainte                                    
Introducere
    
Partea întâi. PROBLEMA BĂRBATULUI
Capitolul 1. Problema referitoare la implicare şi angajament
Capitolul 2. Bărbatului pe care îl iubeşti îi este teamă să te iubească?
Capitolul 3. De ce nu poate iubi un bărbat
Capitolul 4. Bărbaţii şi conflictul cu care se luptă: o lume a mesajelor duale şi a comportamentului contradictoriu             Capitolul 5. Atât de aproape de dragoste: când bărbatul s-a implicat mult prea mult şi este conştient de acest lucru        
Capitolul 6. Când el nu poate să iubească        
        
Partea a doua. RELAŢIA TA - CE POATE FACE O FEMEIE DEŞTEAPTĂ
Capitolul 7. înţelegerea relaţiei eu un bărbat care se teme de angajamente
Capitolul 8. Etapa de început a relaţiei cu un bărbat care se teme să îşi ia angajamente
Capitolul 9. Etapa de mijloc a unei relaţii dominate de frica de angajamente    
Capitolul 10. Finalul unei relaţii dominate de fobia faţă de angajamente        
Capitolul 11. Finalul amar al unei relaţii umbrite de teama de angajamente            
Capitolul 12. Cum să eviţi relaţia cu un bărbat care se teme de angajamente - reguli de respectat în permanenţă     
        
EPILOG        
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0285 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.