Baiatul care a fost crescut ca un caine si alte povesti din jurnalul unui psihiatru de copii

Baiatul care a fost crescut ca un caine si alte povesti din jurnalul unui psihiatru de copii
Preț: 53,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-630-336-057-7
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 336

DESCRIERE

Baiatul care a fost crescut ca un caine si alte povesti din jurnalul unui psihiatru de copii. Ce ne invata traumele suferite de copii despre pierdere, iubire si vindecare - Bruce Perry, Maia Szalavitz
 
In ce fel experientele din copilarie, atat cele negative (neglijare, abuz si traume), cat si cele pozitive (relationarea sanatoasa) impacteaza biologia creierului si sanatatea copilului? Cum putem sa sprijinim cel mai bine recuperarea copilului in urma unei traume?
 
In celebra carte Baiatul care a fost crescut ca un caine, remarcabilul psihiatru pediatru si cercetator Dr. Bruce Perry prezinta abordarea sa neurosecventiala care trateaza cu empatie, cunoastere ampla si dedicare neurobiologia tulburarilor neuropsihiatrice, neurobiologia traumei, dezvoltarea receptorilor de neurotransmitatori din creier, impactul complex pe care il au adeversitatile si situatiile stresante asupra dezvoltarii umane, cognitiei, comportamentului, emotiilor, relatiilor sociale si rezilientei.
 
Intr-un mod bland dar informat, plin de empatie si clarificator, psihiatrul pediatru a carui munca este apreciata si de Oprah Winfrey, ne dezvaluie cele mai importante descoperiri pe care le-a facut in ultimii 30 de ani de cercetari in domeniu, pornind de la cazurile complicate si extrem de dureroare ale unor copii care s-au confruntat cu unele dintre cele mai ingrozitoare forme de abuz, neglijenta si trauma (copii care au supravietuit unui genocid, care au fost martori ai unor crime violente, adolescenti care au fost rapiti, victime ale abuzului sexual si ale violentei in familie) dar si modul in care putem sa sustinem copiii in cresterea lor si mai ales in recuperarea lor in urma experiente traumatice. Psihiatrul explica ce se intampla cu creierul copiilor cand sunt expusi la stres extrem si masurile uluitoare care pot fi aplicate pentru a le usura durerea si pentru a-i ajuta sa se dezvolte in viitori adulti sanatosi.
*
„Aceasta carte, profund tulburatoare chiar si pentru un terapeut cu specializari pe trauma, este probabil una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit vreodata despre copii si impactul urias pe care primii ani de viata il au in dezvoltarea lor. Intelegerea profunda, umanista si umana a lui Bruce Perry asupra modului in care neglijarea emotionala si trauma ii impacteaza pe copii, dar si solutiile pline de compasiune pe care le-a gasit impreuna cu echipa sa, intr-o vreme in care aceste lucruri erau tratate cu indiferenta si dispret, fac din aceasta carte, in care el pune experiente si cazuri extrem de dificile din cariera sa de psihiatru pediatru, o carte care ar trebui citita de fiecare specialist in domeniul sanatatii mentale, din domeniul sanatatii in general, de fiecare parinte si de fiecare adult care se pregateste sa fie parinte.” Petronela Rotar, psiholog
 
„Doar atunci cand intelegem stiinta mintii si a creierului precum si puterea iubirii si a ingrijirii compasionale putem spera sa vindecam spiritul chiar si celor mai profund raniti copii. In aceasta carte vei citi despre copii remarcabili ale caror povesti pot sa ne ajute sa intelegem mai bine natura si puterea relatiilor umane. Cu toate ca multi dintre acesti copii au trait experiente la limita extrema, pe care majoritatea familiilor nu le vor cunoaste vreodata (si slava Cerului ca asa stau lucrurile), povestile lor sunt lectii pentru toti parintii care pot sa isi ajute copiii sa faca fata tensiunilor si presiunilor inevitabile ale vietii.” Dr. Bruce Perry

Dr. Bruce Perry este in prezent Director al Neurosequential Network si Profesor (Adjunct) in cadrul School of Allied Health, Human Services and Sport, La Trobe University, Australia. In decursul a 30 de ani, Dr. Perry a activat ca profesor, clinician si cercetator in domeniul sanatatii mintale a copiilor si in domeniul neurostiintelor, ocupand varii functii academice importante. Munca sa este direct legata de impactul abuzului, neglijarii si al traumei in dezvoltarea creierului si a amprentat puternic practica clinica, programele si politicile din domeniu din jurul lumii.
 
Maia Szalavitz este o scriitoare si jurnalista premiata, interesata de subiecte precum, dependente, neurostiinta, dragoste, empatie sau comportament uman. In cartea sa, Unbroken Brain (St. Martins, aprilie 2016), foloseste propria ei poveste de recuperare dupa dependenta de heroina si cocaina pentru a explora modul in care reformularea dependentei ca tulburare de dezvoltare ar putea revolutiona prevenirea, tratamentul si politicile publice.

CUPRINS:
 
Nota autorului
Introducere
01. Lumea Tinei 21
02. E pentru binele tau 51
03. Scara spre Rai 83
04. Tanjirea dupa atingere 111
05. Inima de gheata 133
06. Baiatul care a fost crescut ca un caine 163
07. Panica satanica 199
08. Corbul 227
09. „Mama minte. Mama imi face rau.
Va rog, sunati la politie!” 255
10. Bunatatea copiilor 269
11. Comunitati vindecatoare 289
Anexa 309
Multumiri 315
Index 319
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0462 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.