Aventuri în timp. Cleopatra

Aventuri în timp. Cleopatra
Preț: 44,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-9141-8
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 344

DESCRIERE

Aventuri în timp. Cleopatra - Dominic Sandbrook
 
Cleopatra a VII-a, ultima regină a Egiptului, a fost o femeie de o inteligență și un farmec cu totul deosebite, al cărei nume a devenit sinonim cu frumusețea și eleganța, curajul și ambiția. Se trăgea dintr-o familie de aventurieri macedoneni, veniți în Egipt odată cu Alexandru cel Mare, care întemeiaseră neobișnuita dinastie ptolemaică. A visat de mică la putere și glorie, iar când și-a învins fratele și sora pentru a deveni regină, a fost convinsă că zeii îi hărăziseră o soartă măreață. Însă tot atunci, dincolo de mare se ridica o nouă putere.
 
Destinul Cleopatrei s-a împletit de la bun început cu cel al Romei, pentru care bogata țară a Nilului era o pradă de mare preț. Printre adversarii și aliații reginei egiptene s-au numărat unii dintre cei mai faimoși conducători romani: Pompei, Iuliu Cezar, Marc Antoniu, Octavian Augustus… Deși romanii au ieșit învingători, iar povestea Cleopatrei s-a încheiat tragic, numele ei strălucește mai tare peste timp. După mai bine de două mii de ani, ea rămâne cea mai faimoasă femeie din istorie – o luptătoare, o conducătoare, o legendă.
 
CUPRINS:

Prolog. O întâlnire sub razele lunii
 
Partea I. Familia consangvină
1. Fetița din mormânt
2. Zeii Memfisului.
3. Fiii lupului
4. Focurile Egiptului.
5. Stăpâna Celor Două Ţinuturi
 
Partea a II-a. Toate drumurile duc la Roma
6. Sânge în nisip
7. Trădare la miezul nopții
8. Prinşi în capcană
9. Chipul lui Isis
10. Idele lui Marte
 
Partea a III-a. De-a șoarecele și pisica
11. Răzbunare la Philippi
12. Zeița dragostei
13. Un joc de noroc
14. Nori de furtună
 
Partea a IV-a. Şah-mat
15. Începutul sfârşitului
16. Actium
17. Ultima rezistență, în Alexandria
18. Şarpele
Epilog. Ce a urmat
Nota autorului

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0375 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.