Autosugestia. Sanatate prin autosugestie constienta

Autosugestia. Sanatate prin autosugestie constienta
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 973-7945-87-5
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 114

DESCRIERE

…dotat cu un simţ remarcabil al contactului cu oamenii, tânărul farmacist Coue ştie să-şi vândă preparatele însoţite de cuvinte încurajatoare, asigurându-şi astfel clienţii că acestea vor da cele mai bune rezultate. Bolnavii pe care îi convinge uşor, ştiind să le spună cuvinte potrivite despre eficacitatea medicamentelor, încep să se simtă mult mai bine. Treptat el descoperă ceea ce noi numim efectul placebo.
„O să vedeţi ce mult bine vă va face...şi acesta nu este decât începutul” obişnuia el să spună. Mărturiile de recunoştinţă au început să se reverse asupra lui. Optimismul şi entuziasmul său comunicativ făceau minuni, iar clienţi din ce in ce mai numeroşi se îndreptau spre farmacia lui. Experienţa din primii ani l-a făcut să conştientizeze eficienţa sugestiei şi a acţiunii determinate de imaginaţie în procesul de vindecare.
Coue crede în acţiunea medicamentelor, dar presimte, de asemenea, că spiritul nostru este capabil sa amplifice şi să prelungească această acţiune. Orice boală are un efect dublu, producând efecte asupra condiţiei fizice a pacientului, dar şi asupra moralului său. Dirijând imaginaţia într-un mod pozitiv, este posibil să înclini balanţa spre latura cea bună şi de acolo să determini vindecarea. Astfel cand un bolnav este convins ca se va vindeca, acest lucru se va produce, dacă este posibil. Dacă vindecarea nu este posibilă, el va putea sa obţină totuşi, prin sugestie, o ameliorare a bolii sale.
Orice idee care ne trece prin minte tinde să devină o realitate în ordinea posibilului. Astfel ideea de vindecare poate să producă vindecare. Sau mai mult, pe plan psihologic, dacă consideri ca este uşor să te vindeci, uşurezi efectiv vindecarea. - Fiinţa noastră inconştientă sau imaginativă, care constituie partea ascunsă din noi, determină stările noastre fizice şi mentale. Acest inconştient este mult mai puternic decât fiinţa şi voinţa noastră conştientă, pe care o cuprinde în întregime, el este cel care stăpâneşte toate funcţiile organismului nostru şi fiinţa noastră morală. Deci, de fiecare dată când există un conflict între imaginaţie şi voinţă, imaginaţia este cea care câştigă. - Imaginaţia şi voinţa trebuie în consecinţă să lucreze în sinergie; atunci când imaginaţia şi voinţa sunt în acord, ele nu se adună, ci forţa uneia se înmulţeşte cu a celeilalte. - Imaginaţia poate fi condusă cu ajutorul autosugestiei metodice. Coue elaborează o metodă care face apel la sugestia lucidă, condusă metodic de idei pozitive.
El o sintetizează intr-o frază cheie: „În fiecare zi, din toate punctele de vedere, totul îmi merge din ce în ce mai bine”, repetată de 20 de ori dimineaţa şi de 20 de ori seara, în vederea condiţionării imaginaţiei într-un mod favorabil. Repetând maşinal această formulă, fără intervenţia voinţei, este posibil să faci să pătrundă mecanic în subconştient ideea de ameliorare, de progres. Şi atunci când această idee şi-a făcut drum în profunzimile subconştientului, ea devine capabilă de acţiune.
Gandind într-un anumit fel, omul poate sa-si pastreze sanatatea amenintata, sau sa o redobandeasca, complet mai intotdeauna, dar, fara exceptie sa si-o imbunatateasca macar; poate sa-si mareasca considerabil spiritul de initiativa; poate sa se vindece de obsesii primejdioase; poate sa-si dezvolte increderea în sine; poate scapa chiar de acel îngrozitor cancer al personalitatii, timiditatea; poate sa dea puterii sale de munca proportii pe care nici nu le-a visat vreodata; din trist poate deveni vesel; din descurajat, plin de sperante; din lenes, harnic; din mediocru, capabil; din nenorocit, fericit... si din fata, baiat!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0288 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.