Atingerea. Cunoașterea simțului tactil

Atingerea. Cunoașterea simțului tactil
Preț: 44,90 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-587-524-1
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 320

DESCRIERE

Atingerea. Cunoașterea simțului tactil - David J Linden
 
... in cartea sa, David Linden reușește să ne arate, prin povești și argumente fascinante, cum ne definește atingerea ca persoane, influențând alegerile pe care le facem în viață. Vei descoperi o serie de exemple captivante și fenomene surprinzătoare, aflând totodată miturile despre simțul tactil apărute de-a lungul secolelor. Practic, înțelegând cum funcționează atingerea ne putem cunoaște mai bine pe noi înșine.
 
Specia noastră are cea mai lungă copilărie dintre toate animalele. Nu există vreo altă ființă care la cinci ani să nu poată trăi independent. Dacă îndelungata noastră copilărie nu beneficiază de atingere, și mai ales de contact cald, interpersonal, consecințele sunt dramatice.
 
Așadar, atingerea nu este opțională pentru dezvoltarea unei ființe umane. Este chiar cel mai important simț pe care îl avem. Exprimarea emoțiilor, alegerile pe care le facem din postura de consumatori, momentele de plăcere, folosirea uneltelor, diversele tratamente medicale – toate acestea implică atingeri. Genele, celulele și rețelele neuronale implicate în sistemul senzorial tactil sunt fundamentale în producerea experiențelor specific umane.
 
Atingerea interpersonală este un liant social. Ea poate transforma partenerii sexuali în cupluri stabile. Întărește legăturile dintre copii și părinți, și pe cele dintre frați. Îi apropie pe membrii unei comunități și pe colegii de muncă, generând sentimente de recunoștință, simpatie și încredere. Știai că s-a demonstrat că oamenii care sunt atinși în trecere de chelner într-un restaurant au tendința de a lăsa bacșișuri mai mari? După același model, doctorii care-și ating cu grijă pacienții sunt considerați mai implicați.
 
CUPRINS:
 
Prolog    
Capitolul 1. Pielea este un organ social            
Capitolul 2. Căutându-ne prin buzunare                
Capitolul 3. Anatomia unei mângâieri        
Capitolul 4. Atingerea sexuală            
Capitolul 5. Ardei iuţi, mentă răcoritoare şi lilieci vampiri    
Capitolul 6. Durere şi emoţie                
Capitolul 7. Un show cu mâncărimi şi scărpinături        
Capitolul 8. Iluzie şi transcendenţă
Mulţumiri        
Note         
Index
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0211 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.