Ascensiunea si decaderea marilor puteri. Transformari economice si conflicte militare din 1500 pana in 2000

Ascensiunea si decaderea marilor puteri. Transformari economice si conflicte militare din 1500 pana in 2000
Preț: 59,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-2004-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 616

DESCRIERE

Ascensiunea si decaderea marilor puteri. Transformari economice si conflicte militare din 1500 pana in 2000 - Paul Kennedy
 
Convins ca la baza tuturor evenimentelor politice sau militare stau ratiunile economice, Paul Kennedy schiteaza un tablou complex al istoriei moderne si contemporane a Occidentului si a lumii. Cunoscutul istoric construieste o ampla argumentatie a celebrei teorii a „supraintinderii imperiale”, conform careia marile puteri cu vocatie hegemonica ajung, in timp, sa nu mai profite de „imperii”, isi epuizeaza resursele in incercarea de a le conserva si risca astfel decaderea din clubul marilor puteri.
 
Rezultatul este o lucrare de referinta pentru istorici si studentii de la facultatile de istorie, dar si pentru studentii si profesorii de la facultatile de stiinte politice si relatii internationale.

Ascensiunea si decaderea marilor puteri a provocat serioase dispute politice si intelectuale peste ocean la sfîrsitul anilor ’80, ale caror ecouri le simtim si astazi în anumite linii argumentative. Ascensiunea... va continua însa sa ramîna nu doar un text de referinta si un prilej de desfatare intelectuala, ci si un continuu motiv de dezbatere cu privire la soarta celor mari în politica internationala.” (Andrei Miroiu)
 
Din CUPRINS:
 
Strategie si economie în lumea preindustriala
Ascensiunea lumii occidentale
Finantele, geografia si cîstigarea razboaielor: 1660-1815
Strategie si economie în epoca industriala
Industrializarea si echilibrul global instabil: 1815-1885
Lumea bipolara si criza „puterilor mijlocii”: 1885-1942
Strategie si economie în prezent si în viitor
Stabilitate si schimbare într-o lume bipolara: 1943-1980
Spre secolul XXI

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Dezvaluiri/Istorie

Created in 0.0273 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.