Arta prieteniei. Cum ne poate ajuta știința atașamentului

Arta prieteniei. Cum ne poate ajuta știința atașamentului
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1941-7
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 408

DESCRIERE

Arta prieteniei. Cum ne poate ajuta știința atașamentului - Marisa G. Franco
 
Prietenia – valorizată de-a lungul secolelor, redusă la câteva click-uri și clickuri în prezent, ne poate ajuta să ne dezvoltăm emoțional, să ducem o viață mai lungă și mai sănătoasă, și chiar să ne revigorăm relațiile de cuplu, uneori împovărate de singurătatea celor doi parteneri. Și chiar dacă ne imaginăm că o relație de prietenie, odată închegată, merge de la sine, fără ca noi să depunem vreun efort, s-a demonstrat că, pentru a o păstra și îmbogăți, trebuie să neimplicăm activ și conștient în tot ce înseamnă aceasta.

Marisa G. Franco este psiholog, profesor la Universitatea din Maryland, SUA, și speaker. Scrie despre prietenie pentru Psychology Today și colaborează cu New York Times, Vice și The Telegraph.

Persoanele cu atașament anxios încearcă să fuzioneze cu cei de care sunt apropiate, construind relații atât de intime, încât sentimentul sinelui lor se dizolvă. Această apropiere le alină teama de abandon, făcându-le în același timp vulnerabile față de o dinamică nesănătoasă de prietenie. Persoanele anxioase au trăsături care le predispun la a deveni implicate în relații disfuncționale, în care ele oferă mai mult decât primesc, relații numite și codependente sau, mai recent, „legături bazate pe traumă". […] Persoanele cu atașament securizant, în schimb, permit ca relația să se dezvolte cu timpul și, ceea ce este esențial, deşi au încredere, își ajustează optimismul inițial pe baza feedbackului pe care îl primesc de la ceilalți în timp real.
Marisa G. Franco

CUPRINS:

Nota autoarei
Introducere
 
PARTEA ÎNTÂI. PRIVIND ÎNAPOI: CUM AM DEVENIT PRIETENII CARE SUNTEM
CAPITOLUL 1. Cum prieteniile ne transformă viaţa
CAPITOLUL 2. Cum relațiile noastre din trecut ne afectează prezentul

PARTEA A DOUA. PRIVIND ÎNAINTE: PRACTICI PENTRU A NE FACE PRIETENI ȘI A NI-I PĂSTRA ALĂTURI
CAPITOLUL 3. Preluați inițiativa
CAPITOLUL 4. Exprimați-vă vulnerabilitățile
CAPITOLUL 5. Urmăriți autenticitatea
CAPITOLUL 6. Intrați în armonie cu furia
CAPITOLUL 7. Fiți generoși
CAPITOLUL 8. Fiți afectuoși

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0438 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.