Arta de a fi fericit

Arta de a fi fericit
Preț: 22,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-8893-07-5
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 176
Categoria: Filozofie

DESCRIERE

Arta de a fi fericit - mic tratat de eudemonologie - Arthur Schopenhauer
 
Forma mentis înseamna starea mintii. A carei minti? A individului? Nu aceea a unui singur individ, ci a unui numar suficient de mare de indivizi pentru a putea vorbi de o stare colectiva. Exista asa ceva?
 
Peste tot unde vedem ca lumea se comporta la fel: un milion de tineri poarta simultan aceiasi blugi, eventual rupti, lumea se supune modei, exista mode intelectuale si filozofii la moda. Forma mintii e deci un indicator bun pentru a explica de ce anumite carti de filozofie au schimbat societatea si continua sa o influenteze cu fiecare noua generatie de cititori.
 
Cele doua texte care formeaza prezentul volum {Schopenhauer educator, apartinând lui Nietzsche si Arta de a fi fericit, lui Schopenhauer} sunt realizate într-o relativa autonomie. Apropierea lor, inspirata de o structura dialogica implicita, este si tipul de organizare pe care l-am gândit pentru colectia „Forma mentis": punerea împreuna, uneori dialectica, a doua texte a caror independenta favorizeaza pluralitatea argumentelor. Suntem într-un algoritm de tip paraconsistent, unde nu importa valabilitatea absoluta a soritului, ci geometria variabila a argumentatiei.
 
CUPRINS:
 
Nota asupra editiei... 7
Schopenhauer educator, Friedrich Nietzsche... 11
Arta de a fi fericit, Arthur Schopenhauer... 101
Optimism si pesimism.
O lectura adialectica (postfata de Lucian Pricop)... 169
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0275 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.