Arta de a asculta - Erich Fromm

Arta de a asculta - Erich Fromm
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1692-8
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 240

DESCRIERE

Arta de a asculta - Erich Fromm
 
Cum era Erich Fromm ca terapeut? Ce principii îl ghidau în înțelegerea suferințelor psihice ale pacienților săi? Volumul de față ne permite să îl însoțim în cabinet și să descoperim elementele esențiale ale artei sale de a-și asculta pacienții, modul în care reușește să îi înțeleagă, păstrându-și vie dorința de a învăța despre oameni, fără să se ascundă în spatele tehnicii. Cunoașterea de sine și descoperirea propriului inconștient, curajul de a trăi cu adevărat experiența, autoanaliza, empatia sunt câteva dintre elementele necesare pentru a avea capacitatea de a iubi oamenii.
 
Din perspectiva lui Fromm, să-l putem înțelege pe celălalt înseamnă să-l iubim, adică să îi fim aproape fără teama de a ne pierde pe noi înșine. Pentru a dobândi arta de a asculta, e necesar să descoperim arta de a iubi și arta de a fi om.

Erich Fromm (1900–1980), sociolog și psihanalist, s-a format în cadrul Școlii de la Frankfurt, pentru ca în 1933 să emigreze în SUA. Din cărțile sale traduse la Editura Trei, amintim: Arta de a iubi, Arta de a fi, Anatomia distructivității umane, Omul pentru sine, Fuga de libertate, Din dragoste de viață, Patologia normalității, Limbajul Uitat. O introducere în înțelegerea viselor, basmelor și miturilor.

Autoanaliza trebuie să fie și poate fi simplă. Într-o jumătate de oră pe zi, în timpul unei plimbări, mă gândesc, de exemplu: ieri m-am simțit obosit. De ce oare? Am dormit suficient. S-ar putea să observ: eram foarte anxios. Mergând pe acest fir: De ce eram anxios? Poate descopăr că eram furios. Sau, dacă am o durere de cap, mă pot întreba – cum ar trebui să procedez de fiecare dată când mă doare capul – pe cine sunt furios? Odată ce am aflat, durerea dispare. - Erich Fromm
 
CUPRINS:

Partea întâi. Factori care determină transformarea pacientului aflat în tratament psihanalitic
1. Factori terapeutici în viziunea lui Sigmund Freud și critica mea
2. Nevroze benigne și maligne și prezentarea unui caz de nevroză benignă
3. Factori constituționali și de alte tipuri importanți în vindecare

Partea a doua. Aspecte terapeutice ale psihanalizei
4. Ce este psihanaliza
5. Condiții preliminare necesare în tratamentul psihanalitic
6. Factori care contribuie la efectul terapeutic
7. Despre relația terapeutică
8. Funcții și metode ale procesului psihanalitic
9. Christiane. Studiu de caz și remarci privitoare la metoda terapeutică și la înțelegerea viselor
10. Metode specifice de tratare a nevrozelor de caracter moderne
11. „Tehnica" psihanalitică sau arta de a asculta
Bibliografie
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0195 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.