Arta ca terapie

Arta ca terapie
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069800355
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 240
Categoria: Arta/Arhitectura

DESCRIERE

Arta ca terapie - Alain de Botton, John Armstrong
…pentru lumea modernă, arta reprezintă ceva foarte important, apropiat de sensul vieţii, dovadă a acestei înalte consideraţii fiind deschiderea a numeroase muzee, canalizarea unor resurse guvernamentale semnificative către producerea şi expunerea producţiei artistice, dorinţa curatorilor de a mări gradul accesului Ia aceste opere (cu precădere în beneficiul copiilor şi al grupurilor minoritare), notorietatea teoriilor academice de artă şi valorile excepţionale din piaţa artei comerciale.
…care este rolul artei? Alain de Botton si John Armstrong ne propun o privire nouă asupra subiectului: arta nu doar ca obiect al contemplatiei, ci ca mijloc de cunoastere si întelegere a propriei vieti.
Folosind peste 150 de exemple din artă, arhitectură si design, Arta ca terapie analizează unele dintre cele mai personale dileme ale existentei: De ce munca nu-mi aduce mai multe satisfactii? Cum de alţii au o viată mult mai interesantă? As putea să mă înţeleg mai bine cu ceilalti? De ce politica este atât de deprimantă? Această carte vorbeste despre lectiile neasteptate de viată aflate în spatele unor lucrări de artă: arta ca formă de terapie.
ALAIN DE BOTTON este autorul a numeroase bestselleruri internationale, precum Consolările filozofiei (2000), Cum îti poate schimba viata Proust (1997), Arhitectura fericirii (2006) sau Religia pentru atei (2012). În 2008 fondează la Londra The School of Life, o organizatie care propune – prin centrele din Londra, Melbourne, Rio de Janeiro, Paris şi Amsterdam – un tip alternativ de educatie, axat pe experientele vietii de zi cu zi. În 2009 a fondat Living Architecture, o initiativă socială care revolutionează ideea de spatiu de vacantă, încurajând totodată arhitectura contemporană. JOHN ARMSTRONG este un filozof si teoretician al artei britanic stabilit în Australia unde predă la Universitatea din Melbourne. În lucrările sale tratează teme precum civilizatia, frumusetea sau arta: The Intimate Philosophy of Art (2000), Conditions of Love (2002) si In Search of Civilisation (2009).
CUPRINS:
Metodologie
Dragostea
Natura
Banii
Politica

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0277 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.