Arhetipurile. Cine ești tu?

Arhetipurile. Cine ești tu?
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786066392556
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 306

DESCRIERE

Arhetipurile. Cine ești tu? - Caroline Myss
 
... a venit vremea ca societatea noastră să facă un salt cuantic în conştiinţă şi să recunoască rolul esenţial pe care îl are intuiţia. Arhetipurile reprezintă vocabularul intuiţiei - cu cât le vom cunoaşte mai bine, cu atât vom rezona mai puternic cu propria intuiţie. Ele ne vorbesc în limbajul miturilor şi simbolurilor, care i se potriveşte de minune unei societăţi ce a devenit fluentă în limbajul codificat al tehnologiei de vârf, al mesageriei instantanee şi jargonului de Twitter. Singura diferenţă este că arhetipurile îşi au originea în inteligenţa noastră cosmică, şi nu în cunoştinţele tehnice. Era însă inevitabil ca, într-o bună zi, mintea noastră raţională să găsească o cale de a relaţiona cu inteligenţa intuitivă - şi, cu ajutorul arhetipurilor, a reuşit acest lucru.
 
... arhetipurile reprezintă cheile puterii noastre personale. Am fost martoră la transformări spectaculoase atunci când oamenii au devenit conştienţi de această putere. Am observat de multe ori că oamenii ajung să înţeleagă că au nevoie să petreacă un timp în singurătate nu pentru că sunt antisociali, ci pentru că au arhetipul Pustnicului - care îi face să caute linişte şi solitudine, pentru a-şi hrăni spiritul.
 
Am urmărit cum alţi oameni descoperă că le place foarte mult să fie în mijlocul naturii nu pentru că vor să scape de oraş, ci pentru că se identifică cu Copilul naturii - o expresie arhetipală a sufletului lumii naturale. Descoperind arhetipurile care îţi călăuzesc viaţa, păşeşti - poate pentru prima dată - în miezul fiinţei tale. Este ca şi cum te-ai îmbrăcat, în sfârşit, în hainele pe care ai fost menit să le porţi.
 
… eu consider că inconştientul colectiv, cum l-a numit Jung, reprezintă Reţeaua noastră interioară - o reţea psihică interconectată, de mare viteză, care ne conectează cu fiecare fiinţă umană, printr-un sistem vast de arhetipuri. Fiecare arhetip reprezintă un program de computer, realizat de propriul set de mituri specifice şi propriul tezaur de simboluri şi legende culturale, asociate fiecărui mit.
 
Arhetipurile comunică în plan psihic, prin bănuieli, imbolduri intuitive, presimţiri, "fiori" care îţi trec pe şira spinării şi alte senzaţii fizice. Ştiu cum să-mi interpretez limbajul fluent al intuiţiei, întrucât mă simt în largul meu cu aceste senzaţii lăuntrice. Ele nu sunt în conflict cu cele cinci simţuri, ci le completează de minune. Mintea mea se bazează pe intuiţie, formând un parteneriat care lucrează armonios.
 
Cea mai frumoasă descoperire cu privire la arhetipuri este că ele te fac să conştientizezi sincronicitatea, semnele, simbolurile şi coincidenţele importante, care ne apar în viaţă şi ne atrag imediat atenţia. Ele îţi spun când să te opreşti, să înaintezi sau să stai pe loc - dar, indiferent de indicaţii, ştii, intuitiv, că trebuie să le urmezi. Faptul de a fi atent la binecuvântările şi avertismentele acestor semne îţi dă multă putere. Iar cu ea, minunile încep să apară în viaţa ta, una după alta.
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte            
Introducere        
Capitolul 1. Arhetipurile: noua reţea interioară
Capitolul 2. Călătoria personală    
Capitolul 3. Artistul/Creatorul
Capitolul 4. Sportivul    
Capitolul 5. Căutătorul spiritual            
Capitolul 6. Intelectualul    
Capitolul 7. Persoana care poartă de grijă
Capitolul 8. Susţinătorul
Capitolul 9. Pasionatul de modă    
Capitolul 10. Rebelul        
Capitolul 11. Regele/Regina/Directorul
Capitolul 12. Vizionarul
Galerie de arhetipuri
Mulţumiri
Despre autoare    
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0289 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.