Apoteoza neurochirurgiei - Leon Dănăilă

Apoteoza neurochirurgiei - Leon Dănăilă
Preț: 85,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-26-1605-2
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 244

DESCRIERE

Apoteoza neurochirurgiei - Leon Dănăilă
 
Când suntem tineri, credem că viața ni se cuvine și că este eternă. Când ne îndepărtam tot mai mult de tinerețe, descoperim că viața este un dar de sus. Nu putem fi eterni, dar este în puterea noastră să ne înțelegem destinul și să creăm o operă durabilă care să lase urme în eternitate. „Dacă nu vrei să fii uitat după ce ai murit, scrie lucruri care merită să fie citite, sau fă lucruri care să merite să fie scrise după dispariția ta” (Benjamin Franklin).

Puterea de muncă excepțională, capacitatea de a mă conecta și deconecta la/de la diverse activități de câteva ori în cursul unei zile, conștiința datoriei, înțelegerea necesităților de moment și de perspectivă, dorința de a fi util colectivității prin acțiuni benefice, m-au dus la obținerea victoriei spiritului și intelectului asupra mediocrității.

Am rezistat, am supraviețuit și am ținut capul sus în fața neajunsurilor de orice fel, îmbinând spiritul cu acțiunea, credința cu lupta, însușirile intelectuale cu scopurile imediate ale vieții și comprimând la minimum timpul-odihnă în favoarea timpului-muncă.

Nu am putut fi de acord cu toată lumea și nici nu a fost necesar, dar a trebuit să aleg calea prin care să greșesc cât mai puțin. Faptul că nu m-am mai supărat, că mi-am dezvoltat tendința de a-mi considera dorințele și visele o foarte posibilă realitate, i-a exasperat pe mulți dintre dușmanii mei. Eu nu am refuzat să văd realitatea, ci am încercat doar să-i dau o altă culoare, eventual o altă nuanță.

Pentru mine, viața a fost destul de dură, iar dificultățile cu care m-am confruntat, m-au dus în situația de a uita că mai există lucrurile frumoase și culoarea roz. Viața m-a învățat că nu-mi folosește nimic să mă plâng și să fiu nemulțumit. Dar ca să pot vedea cât mai departe a trebuit să urc cât mai sus.

CUPRINS:

Prolog
Confesiuni... 25
Odă chirurgiei... 50
Credinţă şi chirurgie... 69
Un mic model... 78
Politica sanitară... 83
Creierul o mare necunoscută... 105
Hipnoza clinică, autohipnoza, chirurgia şi durerea... 112
Curriculum vitae... 122
Jurământul lui hippocrat... 141
Imnul studenţilor... 144
Epilog... 147
Biblografie... 157
Addénda... 161
Fotografii... 203

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0450 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.