Apocalipse apocrife ale Noului Testament

Apocalipse apocrife ale Noului Testament
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-808-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 224
Categoria: Religie

DESCRIERE

Apocalipse apocrife ale Noului Testament - Editura Herald
 
... este cunoscuta existenta unei serii de Evanghelii, Fapte, Epistole si Apocalipse apocrife ale Noului Testament, care au circulat in comunitatile crestine timpurii si s-au transmis de-a lungul timpului pana in zilele noastre. Cartea de fata ofera accesul la cele mai cunoscute dintre Apocalipsele apocrife, impreuna cu un aparat critic ce usureaza intelegerea contextului in care au fost redactate.
 
Intelesul literal al termenului "apocalipsa" este acela de "ridicare a valului", de dezvaluire. Apocalipsa este un gen literar revelator, in care descoperirea vointei divine este facuta cunoscuta oamenilor fie prin intermediul viselor sau viziunilor profetice, fie prin intermediul unor mesageri ceresti, cum ar fi ingerii.
 
In general autorii apocaliptici au incercat sa adune si sa ordoneze informatiile care circulau in traditia orala crestina, dezvoltand aspecte pe care Evangheliile canonice nu le pomeneau deloc sau doar le sugerau. In calitate de carti istorice, apocrifele umplu anumite lacune si completeaza datele lipsa din scrierile canonice; prin aceasta ele se aseamana cu apocrifele Vechiului Testament. Ca si acestea, ele aduc uneori marturii referitoare la cursul unei intregi traditii, sprijinindu-i in buna masura supozitiile.
 
Apocalipsele apocrife prezentate in aceasta carte pot fi considerate dovezi ale modului de gandire predominant intr-o epoca hotaratoare pentru dezvoltarea crestinismului. Ele sunt importante atat din aceasta perspectiva istorica, cat si din aceea a influentei puternice avute asupra literaturii si artei crestine in general si a celei medievale in special.
 
CUPRINS:
 
Cuvant inainte
Apocalipsa lui Moise            
Apocalipsa lui Ezdra            
Apocalipsa lui Pavel          
Revelatia lui Ioan  Teologul       
     
CARTEA LUI IOAN DESPRE ADORMIREA MARIEI           
 
DESPRE ADORMIREA BINECUVANTATEI FECIOARE MARIA (PRIMA FORMĂ LATINĂ)         
 
ADORMIREA FECIOAREI MARIA (A DOUA FORMĂ LATINĂ)           
 
Apocalipsa lui Petru            
 
FRAGMENTE  DIN APOCALIPSA LUI PETRU        
   
Apocalipsa Fecioarei       
 
Apocalipsa lui Zedra        
 
Bibliografie selectivă  (istoria bisericii primare, istoria dogmei,  literatură creştină)           
Index general        

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Religie

Created in 0.0579 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.