Antropologia si problemele lumii moderne

Antropologia si problemele lumii moderne
Preț: 22,95 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
ISBN: 973-46-2131-6
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 204

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Antropologia si problemele lumii moderne Antropologia si problemele lumii moderne reuneste trei conferinte sustinute in Japonia in primavara anului 1986, pe care autorul insusi a intentionat sa le includa intr-un volum cu acest titlu. Cele trei eseuri reiau temele majore care l-au preocupat pe Levi-Strauss, actualizindu-le. Pe linga legaturile dintre „rasa”, istorie si cultura, sint abordate probleme specifice lumii globalizate aflate in pragul secolului XXI, de la practicile economice la procrearea artificiala. Subliniind importanta antropologiei ca nou „umanism democratic”, Levi-Strauss analizeaza raportul dintre relativismul cultural si judecata morala, dintre gindirea stiintifica si gindirea mitica si sustine ca viitorul umanitatii va fi marcat de sfirsitul suprematiei culturale a Occidentului. CUPRINS: Cuvant inainte 1.Sfarsitul suprematiei culturale a occidentului Sa inveti de la ceilalti. Fapte particulare si ciudate. Un numitor comun. „Autenticitate” si „neautenticitate”. „In perspectiva mea occidentala”. Un „optim de diversitate”. 2.Trei mari probleme contemporane: sexualitatea, dezvoltarea economica si gindirea mitica Genitor, mama purtatoare si filiatie sociala. Procrearea artificiala: femei virgine si cupluri homosexuale. De la silexurile din preistorie la banda de productie industriala moderna. Caracterul ambiguu al „naturii”. Societatile noastre sunt facute sa se schimbe. Ce afinitati exista intre gandirile stiintifica, istorica si mitica? 3.Recunoasterea diversitatii culturale: ce ne invata civilizatia japoneza Antropologi si geneticieni. „Rasa” un termen impropriu. Scandalul diversitatii. Arta imperfectului. Relativism cultural si judecata morala.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Sociologie/Asistenta sociala - Cele mai comentate cărți

Created in 0.0257 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.