Antichitati iudaice (2 vol)

Antichitati iudaice (2 vol)
Preț: 52,50 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 590 pag + 650 pag

DESCRIERE

Antichitati iudaice (2 volume) - Flavius Josephus
 
... la imperialul îndemn al lui Vespasian şi al fiului său, Titus, cuceritorul Ierusalimului, Josephus Flavius şi-a elaborat capodopera în limba aramaică, titlul traducerii eline fiind Peri tou ioudaikou polemou (în limba latină, Bellum iudaicum). Cele şapte cărţi ale originalului au însumat în traducerea românească 604 de pagini: răscoala Macabeilor, care a dus la întemeierea Iudeii elenistice, a fost legată de revolta antiromană, încheiată cu distrugerea Ierusalimului şi a Templului şi cu capitularea Masadei (167 î. e. n. — 73 e. n.).
 
Cea de a doua lucrare capitală a lui Jospehus Flavius (Antichitati iudaice) este o istorie a poporului evreu de la facerea lumii, până în al doisprezecelea an al domniei lui Nero (66 e. n.), când au început revoltele care au dus la dezlănţuirea războiului descris în prima lucrare. Cele peste cinci milenii bogate în evenimente dramatice şi personalităţi puternice au fost cuprinse în XX de cărţi care întruneau 60. 000 de rânduri, după socoteala lui Josephus Flavius. Adică două volume de circa (590 pag + 650 pag). încurajarea a venit din partea mecenatului grec Epaphroditos, fost secretar al lui Nero. Tot lui i-a dedicat Josephus Flavius şi Contra lui Apion (Kata Apionos)...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0274 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.