Anatomia fotbalului

Anatomia fotbalului
Preț: 79,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-789-274-1
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 296

DESCRIERE

Anatomia fotbalului - Dr. Donald Kirkendall, Dr. Adam Sayers
 
Anatomia fotbalului ne arată de ce avem nevoie ca să alergăm mai repede, să rezistăm provocărilor create de adversari, să fim mai puternici în confruntările corp la corp, să sărim mai sus, să întârziem oboseala și să prevenim accidentările.
 
Antrenorul de elită Adam Sayers i se alătură lui Donald Kirkendall – unul dintre cei mai apreciați experți din antrenamentul și prevenirea accidentărilor din fotbal – pentru a ne prezenta peste 85 de exerciții ce au drept scop creșterea forței atletice.
 
Ilustrațiile anatomice color te poartă în interiorul fiecărui exercițiu pentru a-ți arăta care mușchi sunt implicați și modul în care sunt legați fundamental de performanța în fotbal. Exercițiile pentru creșterea forței sunt aranjate în ordine anatomică: trunchi, spate și șolduri, umeri și gât, piept, brațe și picioare. Fiecare exercițiu conține descrieri clare, pas cu pas. Variațiile permit țintirea unor zone specifice sau modificarea exercițiului în funcție de vârstă, experiență și obiectivele de antrenament.
 
De asemenea, au fost incluse exerciții și sfaturi pentru minimizarea accidentărilor des întâlnite în fotbal: la cap, genunchi, șolduri, regiunea inghinală, mușchii coapsei și gambei, alături de exerciții preluate din programul de încălzire FIFA.
 
Dr. Donald Kirkendall și-a obținut doctoratul în fiziologia exercițiilor fizice la Universitatea Statului Ohio, după care a predat anatomia și fiziologia exercițiilor la Universitatea din Wisconsin – La Crosse și Universitatea Statului Illinois. Kirkendall este membru al Comitetului Medical Consultativ al U. S. Soccer Federation și, între 2004 și 2015, a fost membru al Centrului de Cercetare și Evaluare Medicală al FIFA.
 
Dr. Adam Sayers face parte din corpul profesoral al Universității Statului Tennessee (de Est) (ETSU). Între 2011 și 2019 a fost antrenorul principal al echipei feminine de fotbal a acestei universități. În 2018, a devenit antrenorul cu cele mai multe victorii (80) la activ din întreaga istorie a ETSU.
 
CUPRINS:
 
Prefață
 
CAPITOLUL 1
JUCĂTORUL DE FOTBAL ÎN MIŞCARE
 
CAPITOLUL 2
PREVENIREA ACCIDENTĂRILOR
 
CAPITOLUL 3
ÎNCĂLZIREA FIFA
 
CAPITOLUL 4
ANTRENAMENT PENTRU TRUNCHI
 
CAPITOLUL 5
SPATELE ȘI SOLDURILE
 
CAPITOLUL 6
PICIOARE: ACTIVAREA MUȘCHILOR
 
CAPITOLUL 7
UMERII ȘI GÂTUL
 
CAPITOLUL 8
PIEPTUL
 
CAPITOLUL 9
BRATE
 
CAPITOLUL 10
PICIOARE: PUTERE TOTALĂ
 
CAPITOLUL 11
ANTRENAMENT TOTAL PENTRU CORP IN FOTBAL
 
Bibliografie
Căutare exerciții

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0448 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.