Americanii liniștiți. Patru spioni CIA la începuturile Războiului Rece

Americanii liniștiți. Patru spioni CIA la începuturile Războiului Rece
Preț: 119,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1940-0
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 688

DESCRIERE

Americanii liniștiți. Patru spioni CIA la începuturile Războiului Rece - Scott Anderson
 
La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, Statele Unite dominau lumea din punct de vedere militar, economic și, mai ales, ca autoritate morală – fiind văzute ca victorioase asupra tiraniei și campioane ale libertății. Dar – pentru unii – era deja evident că Uniunea Sovietică demarase un plan prin care urmărea să incite la revoluție și să-și extindă astfel influența în lume. În replică, strategia guvernului american s-a bazat pe eforturile secrete ale proaspăt înființatei CIA.
 
Cu un titlu evocativ, ce se vrea o replică la clasicul roman al lui Graham Green, Un american liniștit, cartea lui Anderson urmărește aventurile a patru spioni – Michael Burke, fost fotbalist celebru căzut acum în desuetudine, Frank Wisner, descendent al unei înstărite familii din Sudul american, Peter Sichel, un evreu german sofisticat, care a reușit să scape de naziști, și Edward Lansdale, un agent de publicitate sclipitor. Toți patru sunt antrenați în operațiuni sub acoperire pe toate meridianele globului, încercând să dejoace acțiunile fără scrupule ale KGB-ului, parașutând comandouri în Europa de Est, punând la cale lovituri de stat și dirijând războaie împotriva insurgenților din Asia.
 
Scott Anderson este un scriitor american și corespondent de război cu o vastă experiență, de-a lungul anilor transmițând știri din Liban, Israel, Egipt, Irlanda de Nord, Cecenia, Sudan, Bosnia, El Salvador și multe alte locuri sfâșiate de conflicte. Colaborează constant la publicații prestigioase precum New York Times Magazine, Vanity Fair, Esquire, Harper’s și Outside. Este autorul romanelor Moonlight Hotel și Triage, al volumelor de nonficțiune The Man Who Tried to Save the World și The 4 O’Clock Murders, precum și coautor la War Zones și Inside The League, alături de fratele său Jon Lee Anderson. Bestsellerul Lawrence în Arabia: Război, mistificare, nesăbuință imperială și crearea Orientului Mijlociu modern a fost publicat și în limba română la Editura Trei.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0329 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.