Alte marturii despre parintele Arsenie Boca

Alte marturii despre parintele Arsenie Boca
Preț: 9,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 128
Categoria: Crestinism

DESCRIERE

Alte marturii despre parintele Arsenie Boca
 
La mănăstire la Sâmbăta, înainte de a începe o predică, Părintele Arsenie a zis: „Când Dumnezeu va judeca lumea eu am să fiu la dreapta Lui şi atunci ori vă sunt de folos ori vă sunt acuzator". Atunci Dumnezeu îmi va zice: „Arsenie, de ce nu le-ai spus?". Eu am să zic: „Doamne, eu le-am spus, dar nu m-au ascultat!". Aşa v-am devenit acuzator, iar de folos vă sunt dacă faceţi ce vă spun". Amin.
 
O persoana a avut un singur copil care a murit si nu se mai putea linisti, mangaia. Parintele i-a spus: „Ba da, tu te poti mangaia, dar te duci acasa, si in capatul satului e copilul cu numele … care nu are pe nimeni, e murdar si flamand, spala-l si du-l acasa, ca acela este copilul tau. Copilul care a murit, acela nu a fost pentru tine”.
 
Era o doamna care plangea. Parintele a intrebat-o: „De ce plangi ma?". „Am un baiat de 18 ani si nu ma asculta deloc, ba imi vorbeste si urat". „L-ai botezat?". „Da, parinte!". „I-ai pus nume?". „Da, parinte!". „Si i-ai zis pe nume?". Ea a tacut. Parintele s-a adresat credinciosilor si a zis: „Uite asa patesc cei care nu le zic copiilor pe nume, ci le zic toate negativele: impielitatule, raule, dracusorule, magarule si altele, in loc sa le ziceti bunule, ingerasule, iubitule, scumpule, ori sa le ziceti numele ce i-l dati la Botez. Asa ii aveti cum ii strigati".
 
CUPRINS:
 
1. Parintele Arsenie - o personalitate de inalta statura monahala, cum n-a mai avut Biserica Ortodoxa Romana (Arhim. Vasile Prescure, Parintele Serafim Badila, Pr. Nicolae Streza, Pr. Ioan Ciungara)
2. Arestarea Parintelui Arsenie (scrisori) ( Pr. Dr. Mihai Sasaujan)
3. Cateva invataturi de la Parintele Arsenie (Pr. Simion Todoran, Pr P. Vamvulescu, Maica Marina, Maica Tecla)
4. Trageti de voi catre crestinism. Cititi carti egale cu Testamentul. Invatati sa mancati cu lingura mica! (Maica Stareta Marina Lupou)
5. Nu ne lasa, Parinte, ca pierim! (Preoteasa Ramba Ileana, Maria Clopotel, Paulina Ghitulescu, Virginia)
6. De la Rasarit se va ridica un popor fara cruce dar si un om cu stea in frunte (preoteasa Lucretia Vrea, si Paraschiva Anghel, Cornea Elena, Letitia Suciu s. a)
7. Gura mutului - manuscris cu raspunsuri date in scris de Parintele Arsenie din vremea cand nu putea vorbi
8. Alte marturii din Tara Fagarasului (Maria Sandru, Silvia Vasu, Dobrin Eufrosina, Mur ar Maria, Pandrea Viorica, Dobrin Ioan, Codrea Mariana, Penciu Georgeta)
9. Scrisori si indrumari de la Parintele Arsenie (Prof. FI. Ghitescu)
10. Cu Parintele Arsenie in Gradina Maicii Domnului (Letitia Suciu, Anca Sancu, Chis Aurelia)
11. De folos va sunt daca faceti ce va spun (Gheorghe Morar)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0348 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.