Alimente vii, alimente nevii. Alimente bune, alimente rele

Alimente vii, alimente nevii. Alimente bune, alimente rele
Preț: 32,70 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 973-7725-89-9
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 320
Categoria: Terapii/Diete

DESCRIERE

Alimente vii, alimente nevii. Alimente bune, alimente rele - Constantin Banu, Camelia Vizireanu, Daniela Ianitchi, Emilian Sahleanu …sanatatea organismului inseamna, printre altele si o alimentatie echilibrata (cantitativ si calitativ), dar foarte diversa, ca surse Tot ce este echilibrat, diversificat, nu prea mult cantitativ din fiecare aliment, nu poate sa conduca decat la o buna sanatate. Dar consumatorul sa nu uite ca zilnic trebuie sa consume din energia furnizata de alimente si pentru activitatea fizica, in caz contrar, ce este in plus se acumuleaza cel mai usor in grasimi (mai ales rele) cu consecinte dramatice. Si nu trebuie sa se uite ca in afara de obezitatea vizibila sub forma de depozite grase in diferite regiuni corporale, in functie de sex, exista si o obezitate metabolica, mai ascunsa, dar mai perversa legata de sindromul metabolic. Atentie la ce mancati, cat ingerati si cata energie cheltuiti!?! Si nu uitati! Cu fiecare dintre noi nu incepe lumea si nici nu se sfarseste, iar greselile din tinerete (fumat, consum de alcool, alimentatie nesanatoasa, droguri, sedentarism, obezitate) se platesc cu varf si indesat la batranete sau chiar mai devreme… CUPRINS: Prefaţă Capitolul 1. Există alimente vii şi moarte?! Capitolul 2. Cerealele, produse alimentare „semivii” şi „bune” 2.1. Compoziţia cerealelor 2.2. Substanţe antinutritive din cereale 2.3. Cerealele germinate alimente „foarte bune” Capitolul 3. Fructele şi legumele un corn al abundentei de alimente „vii" şi „bune" 3.1. Compoziţia chimica a fructelor şi legumelor 3.2. Valoarea energetică a fructelor şi legumelor 3.3. Glucidele din fructe şi legume 3.4. Polialcooli şi produşi de degradare a glucidelor 3.5. Protidele din fructe şi legume 3.6. Lipidele din fructe şi legume 3.7. Vitaminele 3.8. Substanţele minerale 3.9. Pigmenţi fructelor şi legumelor 3.10. Acizii fenolici din fructe şi legume 3.11. Acizii organici din fructe şi legume 3.13. Substanţele volatile dm fructe şi legume 3.14. Hormonii din fructe şi legume 3.15. Fitoncidc. chinone. amine, betaine. am ide, alcaloizi şi glicozizi din fructe şi legume 3.16. Enzimele fructelor şi legumelor 3.17. Enzimele din fructe şi legume cu acţiune negativi In procesul de păstrat 3.18. Sunt toate produsele vegetale „vii” lipsite de toxicitate?! 3.19. Produsele de origine vegetală in terapia diferitelor afecţiuni 3.20. Capacitatea antioxidantă a produselor de origine vegetală. Capitolul 4. Alimentele „bune” versus alimentele „acide” Capitolul 5. Există proteine „bune" şi „rele"?! Capitolul 6. Produse rafinate din cereale semivii – alimente rele 6.1. Factorii care au condus la producerea unor alimente „rafinate" 6.2. Gradul de extracţie şi calitatea nutritivă a făinurilor 6.3. De ce nu suntem mulţumiţi de calitatea păinii?! 6.4. De ce trebuie să consumăm păine din făină cu extracţie mare 6.5. Este un rău aşa de mare să măncăm păine albă? Capitolul 7. Orezul alb un produs alimentar devitalizat Capitolul 8. Sucuri de fructe naturale alimente bune Capitolul 9. Nectarurile de fructe produse pe cale industriali nu sunt alimente sanatoase Capitolul 10. Ciocolata - un produs delicios ce trebuie consumat cu cumpătare Capitolul 11. Produse „bune" pe bază de soia Capitolul 12. Băuturi bune pe bază de cereale Capitolul 13. Grăsimi „rele" şi grăsimi „bune" Capitolul 14. Margarinele tartinabile grăsimi „bune" sau „rele"?! Capitolul 15. Uleiuri bune 15.1. Uleiuri bune predominant mono-nesaturate 15.2. Uleiuri bune poli nesaturate 15.3. Rafinarea uleiurilor vegetale brute, un rău mai mic decat pare! Capitolul 16. Zahărul, un aliment rău, suprarafinat Capitolul 17. Este carnea de vită un aliment „bun"?! Capitolul 18. Peşte „bun", peşte „rău" Capitolul 19. Sunt produsele congelate alimente „rele"?! Capitolul 20. Organismele modificate genetic alimente bune sau rele?! Capitolul 21. Alimente procesate termic - un rău uneori necesar Capitolul 22. Produse tradiţionale cu bune şi rele Capitolul 23. Fermentaţiile şi vitaminele 23.1. Fermentaţia mustului de struguri 23.2 Evolutia potenţialului vitaminic la procesarea orzului in malţ şi a maltului in bere Capitolul 24. Băuturi răcoritoare carbogazoase sau plate, lite sau energizante, alimente foarte rele Capitolul 25. Laptele, un aliment neviu, produs de animale vii 25.1. Laptele, aliment „neviu", dar „bun" 25.2. Influenta tratamentelor termice asupra vitaminelor 25.3. Alte produse lactate fermentate Capitolul 26. Probioticele - produse lactate vii şi bune 26.1 .Produse alimentare cu probiotice 26.2. Suplimente alimentare probiotice 26.3. Preparate farmaceutice care confin probiotice 26.4. Mecanisme de acţiune a probiotice lor asupra microbiotei tractului gastrointestinal 26.5. Interacţiunea probiotice lor cu sistemul imunitar 26.5.1. Noţiuni generale despre sistemul imunitar 26.5.2. Interacţiunea probioticeior cu sistemul imunitar 26.5.3. Peptide bioactive din cazeină Capitolul 27. Alimente acide, alimente bazice, alimente flatulogene Capitolul 28. Interacţiuni periculoase 28.1. Diferite tipuri de interacţiuni 28.2. Xenobiochimia unor medicamente chimio-terapice Epilog Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Terapii/Diete

50,00 lei
55,00 lei (-9,09%)
Created in 0.0330 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.