Alimentatia sanatoasa

Preț: 23,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Kathrin Gritschneder
ISBN: 978-606-704-167-5
Editura: Univers Enciclopedic
Anul publicării: 2020
Pagini: 128
Categoria: Medicina/Sanatate
DESCRIERE
Alimentatia sanatoasa - Kathrin Gritschneder
... o supă exotică de linte, ravioli gustoşi cu cereale integrale şi spanac sau fructe de pădure în jeleu, răcoritoare - mâncarea sănătoasă este foarte gustoasă şi uşor de preparat! Deci nu este de mirare că acum toată lumea vorbeşte despre asta.
Conform unui studiu al organizaţiei EUFIC e. V. (European Food Information Council) germanii sunt, în comparaţie cu vecinii lor europeni, mai bine informaţi cu privire la diverse alimente, de exemplu grăsimi sau produse din cereale integrale. Totuşi, mulţi dintre utilizatori nu se descurcă cu calcularea caloriilor: cantitatea de calorii din unele produse alimentare este supraestimată, necesarul de consum este supraevaluat.
Acest lucru se reflectă în procentul ridicat de persoane supraponderale din Germania. Conform unui studiu privind consumul la nivel naţional, circa 68 % dintre bărbaţi şi 50% dintre femei cu vârste cuprinse între 18 şi 80 de ani sunt supraponderali, din care 21, respectiv 20 % obezi. Dintre bărbaţii de peste 35 de ani mai mult de jumătate sunt supraponderali, ca şi jumătate dintre femeile de la 55 de ani în sus. Un tablou şocant!
încercaţi să aflaţi mai multe despre alimentele noastre şi despre valoarea lor pentru sănătate! Cu acest îndreptar puteţi să beneficiaţi de o trecere în revistă a celor mai importante substanţe nutritive conţinute în alimente. Nu este chiar atât de greu să te hrăneşti în mod sănătos, aşa cum ne arată cele „Zece reguli pentru o alimentaţie de bună calitate" elaborate de Societatea Germană pentru nutriţie (Deutsche Gesellschaft fur Ernăhrung - DGE), care sintetizează cele mai importante aspecte de care trebuie să se ţină seama pentru a ne asigura o viaţă sănătoasă.
Urmează capitole dedicate unor aspecte speciale privitoare la alimentaţia gravidelor, a vârstnicilor, a sportivilor etc, ca şi la legătura dintre nutriţie şi boli. în ultimul capitol sunt prezentate reţete care vă pot inspira şi vă pot convinge de adevărul teoriei că mâncarea sănătoasă este mai gustoasă.
CUPRINS:
Prefaţă
Componentele de bază ale hranei
Din ce este alcătuită hrana noastră?
Grăsimile şi colesterolul
Carbohidraţii (glucidele) si substanţele de balast
Special: Alcoolul nu trebuie uitat la calculul caloriilor
Proteinele şi aminoacizii
Privire de ansamblu: Bilanţul energetic
Vitamine şi minerale
Esenţialul în rezumat
Componentele de bază ale hranei
Din ce este alcătuită hrana noastră?
Grăsimile şi colesterolul
Carbohidraţii (glucidele) si substanţele de balast
Special: Alcoolul nu trebuie uitat la calculul caloriilor
Proteinele şi aminoacizii
Privire de ansamblu: Bilanţul energetic
Vitamine şi minerale
Esenţialul în rezumat
Cele mai importante alimente
Diversitatea ne îndeamnă să fim creativi
Fructele şi legumele
Cerealele
Special: Campania „5 pe zi"
Leguminoasele
Carnea
Menţiune specială: Fripturi la grătar bune la gust
Peştele şi preparatele din peşte
Crustacee, moluşte
Ouăle
Laptele şi produsele lactate
Fructe cu coajă lemnoasă, grăsimi, uleiuri
Băuturi
Special: Cum să beţi în mod corect
Cele 10 reguli ale Societăţii Germane pentru Nutriţie
Esenţialul în rezumat
Alimentaţia în situaţii speciale
Hrănire adecvată în toate etapele vieţii
Alimentaţia în timpul sarcinii
Alimentaţia femeii care alăptează
Alimentaţia sugarilor şi a copiilor
Alimentaţia la vârste înaintate
Alimentaţia sportivilor
Vegetarienii
Posturi şi cure de detoxifiere
Esenţialul în rezumat
Hrănire adecvată în toate etapele vieţii
Alimentaţia în timpul sarcinii
Alimentaţia femeii care alăptează
Alimentaţia sugarilor şi a copiilor
Alimentaţia la vârste înaintate
Alimentaţia sportivilor
Vegetarienii
Posturi şi cure de detoxifiere
Esenţialul în rezumat
Alimentaţia în anumite boli
Când hrana te îmbolnăveşte
Obezitatea (adipozitatea)
Diabetul zaharat (Diabetes mellitus)
Reumatismul (artrita reumatoidă)
Afecţiunile cardiovasculare (arterioscleroza)
Hipertensiunea (hitertonia)
Bolile canceroase (carcinom, tumori)
Special: în obiectiv fitonutrienţii
Alergiile şi intoleranţa alimentară
Esenţialul în rezumat
Când hrana te îmbolnăveşte
Obezitatea (adipozitatea)
Diabetul zaharat (Diabetes mellitus)
Reumatismul (artrita reumatoidă)
Afecţiunile cardiovasculare (arterioscleroza)
Hipertensiunea (hitertonia)
Bolile canceroase (carcinom, tumori)
Special: în obiectiv fitonutrienţii
Alergiile şi intoleranţa alimentară
Esenţialul în rezumat
Reţete sănătoase
Hai să trecem la acţiune!
Micul dejun
Salate şi supe
Feluri principale
Deserturi
Anexe
Indice
Hai să trecem la acţiune!
Micul dejun
Salate şi supe
Feluri principale
Deserturi
Anexe
Indice
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 115,00 lei124,00 lei (-7,26%)
- 68,00 lei73,00 lei (-6,85%)
- 52,00 lei55,00 lei (-5,45%)
Promoţii
-- 115,00 lei124,00 lei (-7,26%)
- 68,00 lei73,00 lei (-6,85%)
- 52,00 lei55,00 lei (-5,45%)
RECENZII