Alchimia energiei sexuale - Mantak Chia

Alchimia energiei sexuale - Mantak Chia
Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-588-647-6
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 216

DESCRIERE

Alchimia energiei sexuale. Intra in legatura cu universul tau interior - Mantak Chia
 
…cartea de faţă porneste de la câteva idei simple. Cea mai importantă dintre ele spune că orice fiinţă umană e străbătută constant de energie si că acest flux ne leagă de universul infinit. Energia sexuală este doar o parte din întreg si trebuie privită într-un context mai larg. Înţelegerea modului în care aceasta poate fi acumulată, stocată sau direcţionată face diferenţa între ignoranţă si cunoastere. Omul devine constient de rolul si locul pe care-l ocupă în lume si de felul în care ar trebui să acţioneze.
 
Mantak Chia îsi îndeamnă cititorii la un trai responsabil, detasat de obsesiile materialiste ale vremurilor moderne si mai apropiat de structura profundă a fiinţei umane. Cartea de faţă reprezintă un mic compendiu de tehnici, meditaţii si exerciţii specifice taoismului, pe care însă le poate pune în aplicare oricine cu multă usurinţă, indiferent de apartenenţa religioasă ori de convingeri. În plus, imaginile ilustrează fericit textul si înlesnesc înţelegerea profundă.
 
Parcurgând capitolele cărţii, veţi afla cum să transformaţi energia negativă în energie pozitivă, cum să atingeţi o stare de relaxare totală, să meditaţi în armonie cu universul si să obţineţi un echilibru emoţional desăvârsit. Învăţăturile lui Mantak Chia sunt, mai presus de toate, un îndemn către libertatea pe care, din păcate, unii, robi ai diverselor dependenţe, uită că si-o pot recăpăta oricând.
…………..
... am dezvoltat sistemul Tao Universal, cu practici care acoperă cele cinci etape ale stăpânirii chi-ului.
 
1. Conservarea chi-ului. în sistemul Tao Universal, primul nostru obiectiv este de a învăţa cum să ne conservăm chi-ul; când o baterie este complet golită, este mai greu să o încarci. Conservarea chi-ului te ajută să atragi mai mult chi. Pentru a avea mai mult chi, trebuie să-ţi menţii controlul asupra porţilor prin care energia se scurge în mod normal şi care îţi reduc în mod constant forţa vitală. Noi pierdem energie: • prin sistemul de reproducere • prin emoţiile negative • prin îndreptarea constantă a simţurilor noastre în exterior • printr-o dietă săracă şi obiceiuri alimentare deficitare • printr-o respiraţie incorectă sau superficială Fără să ştim cum să ne conservăm chi-ul pe care-1 avem deja, ce rost are să atragem mai mult?
 
2. Echilibrarea chi-ului. A învăţa cum să echilibrăm chi-ul este al doilea pas pentru păstrarea unui flux lin şi armonios de energie în întregul corp. Dacă energia noastră este dezechilibrată, s-ar putea să avem prea multă energie în unele locuri şi insuficientă în altele; de asemenea, am putea fi prea yang sau prea yin. Am putea avea exces sau deficit de cald, rece, umed sau uscat. Această energie dezechilibrată tinde să ne facă să mergem la extreme.
 
3. Transformarea chi-ului. Transformarea chi-ului este a treia etapă şi le permite practicanţilor accesul la energii benefice. De exemplu, prin practicile de Chi Kung Sexual putem transforma energia sexuală înapoi în chi-forţă vitală fundamentală. Prin alte practici (cum ar fi Surâsul Interior, cele Şase Sunete Vindecătoareşi Fuziunea celor Cinci Elemente) învăţăm să transformăm chi-ui emoţional negativ în chi pur şi pozitiv. Astfel, chi-ul nu este doar baza sănătăţii noastre, el este, de asemenea, baza dezvoltării spirituale în Tao.
 
4. Amplificarea chi-ului. Odată ce am realizat cele trei faze anterioare de stăpânire a chi-ului, învăţam să-1 amplificăm. Chi-ul scaldă Cerul şi Pământul. în Vindecarea Cosmică Chi Kung, învăţăm metode testate în timp pentru a accesa aceste rezervoare de chi nelimitate şi transpersonale, şi a extinde foarte mult cantitatea de energie disponibilă pentru noi. Este foarte important să stăpânim mai întâi etapele de conservare, echilibru şi transformare, înainte de a pune accent pe creşterea chi-ului personal. în caz contrar, am putea irosi energia pe care o aducem în interior sau am putea amplifica fară să vrem energiile dezechilibrate sau negative pe care nu am învăţat să le controlăm încă.
 
5. Extinderea chi-ului. în cele din urmă, învăţăm să ne extindem gândirea pentru a accesa marele chi al universului, pentru a ne vindeca trupul, mintea şi spiritul şi pentru a vindeca alţi oameni. Practica Vindecării Cosmice Chi Kung îţi sensibilizează mâinile pentru a simţi deplasarea chi-ului; foloseşte puterea minţii/ochilor/inimii (Yi) pentru a absorbi chi-ul cosmic în palme şi chakra coroană şi pentru a-1 trimite în afară prin mâini şi dincolo de ele, astfel încât să poţi ajuta la restabilirea echilibrului în alţi oameni, fară a-i atinge sau a te epuiza de energie.
……….
Mantak Chia studiază abordarea taoistă a vieţii încă din copilărie. Stăpânirea acestor cunoştinte străvechi, îmbogăţită de studiul altor discipline, l-a condus la dezvoltarea Sistemului Tao Universal care este predat acum în întreaga lume. Mantak Chia s-a născut în 1944, în Thailanda, din părinţi chinezi. Când avea 6 ani, a învăţat de la călugării budişti cum să se aşeze şi să-şi „liniştească“ mintea. La liceu, a învăţat box Thai tradiţional şi curând a dobândit competenţe considerabile în Aikido, yoga şi Tai Chi.
 
A început să studieze cu seriozitate modul de viaţă taoist, în timp ce era student în Hong Kong, ceea ce, în cele din urmă, l-a dus la stăpânirea unei mari varietăţi de discipline ezoterice, sub îndrumarea mai multor maeştri, inclusiv a maestrului I Yun, maestrului Meugi, maestrului Cheng Yao Lun şi maestrului Pan Yu. Pentru a înţelege mai bine mecanismele ce stau la baza energiei vindecătoare, el a studiat, de asemenea, medicina şi anatomia occidentală.
 
CUPRINS:
 
Introducere
Capitolul 1 Conectează-te la Univers prin Orbita Cosmică
Capitolul 2 Practici preliminare pentru Meditaţia Orbitei Cosmice
Capitolul 3 încălzirea Sobei şi Râsul Chi Kung
Capitolul 4 Trei Minţi într-una Singură şi puterile lui 10
Capitolul 5 Chi Kung pentru vindecare cosmică
Capitolul 6 Meditaţia Orbitei Cosmice
Capitolul 7 Libertate, armonie şi echilibru în Tao
Bibliografie
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0343 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.