Admiterea la Facultatea de Medicină. Sinteze și grile de chimie organică. Teste generale de biologie și chimie organică

Admiterea la Facultatea de Medicină. Sinteze și grile de chimie organică. Teste generale de biologie și chimie organică
-6,7%
Preț: 70,00 lei
75,00 lei (-6,67%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 360

DESCRIERE

Admiterea la Facultatea de Medicină. Sinteze și grile de chimie organică. Teste generale de biologie și chimie organică - Reihan Aiser Curti Hasan, Dumitru Monica Mariana, Leontescu Georgiana Madalina
 
Lucrarea de față a fost elaborată conform programei de admitere la Facultățile de Medicină și Farmacie, dorindu-se a fi un sprijin de real folos candidaților la aceste facultăți, dar se adresează deopotrivă și elevilor de liceu, candidaților la examenul de bacalaureat sau la alte facultăți care au ca disciplină de examen chimia, dându-le posibilitatea să își îmbunătățească nivelul de pregătire la chimie organică.
 
În prima parte, lucrarea ține seama de cunoștințele anterior dobândite de elevi la orele de chimie și prezintă într-un stil concis, clar, bine sistematizat principalele clase de compuși organici, dar și capitolele de noțiuni introductive, izomerie, acizi și baze în chimia organică, fără de care ar fi dificil să fie parcurse celelalte capitole. Fiecare capitol a fost tratat exhaustiv, conform programei școlare, dar are și aplicații care pot fixa informația teoretică, autorii considerând, în baza îndelungatei cariere didactice, că însușirea temeinică a chimiei organice nu poate fi posibilă fără numeroase exerciții. În fiecare capitol s-au inserat seturi interesante de exerciții simple, dar și probleme, cu rezolvări explicite.
 
Partea a doua a lucrării cuprinde 8 seturi de grile, structurate pe clase de compuși, iar în partea a treia vă propunem rezolvarea unui set de 10 teste generale cu câte 100 de grile: 60 de grile de biologie și 40 de grile de chimie. Testele sunt realizate similar modelelor din subiectele date la examenele de admitere la Medicină. În elaborarea testelor-grilă s-a respectat conținutul manualelor de chimie organică și biologie utilizate pentru pregătirea elevilor în liceu, precum și programa examenului de bacalaureat. Toate grilele și testele sunt însoțite de răspunsuri la finalul lucrării.
 
Prin conținutul ei teoretic, cartea se adresează și profesorilor de chimie din învățământul liceal, putând fi utilizată ca instrument de lucru în activitate.

CUPRINS:

Argument

PARTEA ÎNTÂI
Capitolul 1. NOŢIUNI INTRODUCTIVE
Capitolul 2. IZOMERIE.
Capitolul 3. CLASIFICAREA COMPUŞILOR ORGANICI.
Capitolul 4. ALCANI.
Capitolul 5. ALCHENE.
Capitolul 6. ALCADIENE (DIENE)..
Capitolul 7. ALCHINE.
Capitolul 8. ARENE.
Capitolul 9. DERIVATI HALOGENAŢI
Capitolul 10. ALCOOLI
Capitolul 11. FENOLI
Capitolul 12. AMINE
Capitolul 13. COMPUŞI CARBONILICI.
Capitolul 14. ACIZI CARBOXILICI.
Capitolul 15. DERIVAȚI FUNCŢIONALI AI ACIZILOR CARBOXILICI.
Capitolul 16. AMINOACIZI ŞI PROTEINE.
Capitolul 17. ZAHARIDE.
Capitolul 18. ACIZI ȘI BAZE ÎN CHIMIA ORGANICĂ.

PARTEA A DOUA
GRILE DE CHIMIE ORGANICĂ

PARTEA A TREIA
TESTE GENERALE DE BIOLOGIE ŞI CHIMIE ORGANICĂ.
RĂSPUNSURI GRILE DE CHIMIE ORGANICĂ ȘI TESTE GENERALE DE BIOLOGIE
ŞI CHIMIE ORGANICĂ
BIBLIOGRAFIE.
ANEXE.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0213 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.