Adevaruri incomode despre limba romana

Adevaruri incomode despre limba romana
ISBN: 978-606-699-023-3
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 300
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor

DESCRIERE

Adevaruri incomode despre limba romana - Mihai Vinereanu
 
Cartea contine esafodajul teoretic al Dictionarului etimologic al limbii romane, pe baza studiilor de indo-europenistica – aflat acum in curs de finalizare a editiei a doua - si ofera argumente lingvistice si istorice ale stravechimii si continuitatii istorice a limbii romane, precum si raporturile ei reale cu limba latina, aratand, intre altele, de ce romana nu se trage din latina.
 
E de menționat că lucrările lingvistului Mihai Vinereanu, care au în spate decenii de studiu și muncă, sunt ignorate de Academia Română, că na, s-ar demola povestea falsă a romanizării, teorie stupidă de care țin cu dinții mulți istorici și lingviști. Pentru cei care au mințile deschise, pentru cei care au sesizat deja falsul științific, această întâlnire cu Mihai Vinereanu este una importantă, care mai pune o cărămidă la refacerea adevăratei istorii a acestui neam.
 
Originea latină a limbii române este o teorie falsă care nu a fost niciodată demonstrată, dincolo de câteva asemuiri cu latina, lăsând la o parte cea mai mare parte a lexicului românesc sau atribuindu-i fie origine latină, slavă, turcă sau maghiară în funcție de ce cuvinte similare ca formă au putut exista în aceste limbi.
 
Așadar, limba română este una bazată doar pe cuvinte împrumutate de la alții sau este o limbă cu rădăcini străvechi, indo-europene? Haideți să vedem ce spune lingvistul Mihai Vinereanu...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Dezvaluiri/Istorie

Created in 0.0228 sec