Adevărul. Scurtă istorie a tâmpeniilor omenești absolute

Adevărul. Scurtă istorie a tâmpeniilor omenești absolute
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1083-4
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 288

DESCRIERE

Adevărul. Scurtă istorie a tâmpeniilor omenești absolute - Tom Phillips
 
... o călătorie amuzantă printre cele mai bizare și strălucite minciuni spuse de oameni de-a lungul vremurilor, de la autorul cărții Oamenii. Scurtă istorie despre cum am stricat totul
 
Aceasta este o carte despre ADEVĂR — și toate formele în care încercăm să-l evităm —, de la autorul bestsellerului Oamenii. Scurtă istorie despre cum am stricat totul.

Ni se spune că trăim într-o lume a postadevărului. Dar a existat vreodată o epocă de aur a adevărului? Sau oamenii au mințit, au spus gogoși și gogorițe de când e lumea?
 
Tom Phillips, redactor-șef al unei importante organizații de fact-checking, se ocupă de acest subiect în fiecare zi. În Adevărul, ne povestește cum s-au mințit oamenii unii pe alții — și pe ei înșiși — de-a lungul întregii istorii, despre orice, de la afaceri la politică sau geografie. Pe parcursul cărții, el consemnează și cea mai veche reclamație din partea unui client, dar și Marea Farsă a Lunii din 1835 și cariera surprinzător de necinstită a lui Benjamin Franklin.
 
Caustic, spiritual și având o viziune limpede asupra trecutului pestriț al omenirii, Adevărul dezvăluie de ce mint oamenii — și cum putem să alegem adevărul de minciună.
 
CUPRINS:
 
Nota autorului
Introducere. Momentul adevarului
1. Originea caracterului specios
2. Clasicele fake news
3. Epoca dezinformarii
4. Minciuna locala
5. Manifestul escrocheriei
6. Minciuni de stat
7. Afaceri dubioase
8. Iluzii populare larg raspandite
Concluzie. Catre un viitor mai sincer
Note
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0243 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.