Acolo unde cântă racii
55,00 lei
59,00 lei (-6,78%)

Acolo unde cântă racii

Acolo unde cântă racii
-6,8%
Preț: 55,00 lei
59,00 lei (-6,78%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-978-538-6
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 448

DESCRIERE

Acolo unde cântă racii - Delia Owens
 
Cartea care a creat senzație în întreaga lume și fenomenul care a cucerit mai mult de douăsprezece milioane de cititori.

Ani de-a rândul, Barkley Cove, un orășel liniștit de pe coasta Carolinei de Nord, a fost bântuit de zvonuri nelămurite despre Fata Mlaștinii. Așa se face că, spre sfârșitul anului 1969, când frumosul Chase Andrews este găsit mort, localnicii o bănuiesc pe Kya Clark, cea pe care ei o numesc Fata Mlaștinii. Însă Kya nu e cum umblă vorba. Sensibilă și inteligentă, ea a supraviețuit ani în șir, singură, în pustietatea mlaștinii, casa ei, găsind prieteni printre pescăruși și lecții de viață printre nisipuri. Și a venit vremea când ea tânjește după apropierea semenilor, după dragoste. Când doi tineri din oraș se lasă atrași de frumusețea sălbatică a fetei, Kya se simte tentată de perspectiva unei vieți noi, fără măcar să se gândească la ce-ar putea să-i aducă viitorul.
 
„O crimă misterioasă în mijlocul naturii și o poveste de dragoste cu un final pe care nu-l veți ghici și nu-l veți uita niciodată."

In 1952, Catherine Danielle Clark, în vârstă de șase ani (poreclită „Kya”), vede cum mama ei o abandonează pe ea și întreaga familie, nemaiputând suporta abuzurile violente din partea soțului ei, tatăl Kyei. Kya aşteaptă în zadar întoarcerea mamei ei, iar între timp pleacă și frații ei mai mari, Missy, Murph, Mandy şi Jodie, din cauza comportamentului distructiv al tatălui lor, care bea și era violent cu ei.
 
Rămasă singură cu tatăl ei, care încearcă să renunţe la alcool, Kya învață să pescuiască. Tatăl ei îi dă rucsacul lui pentru a-și păstra colecțiile de scoici şi pene. Kya, o fetiţă analfabetă, pictează aceste scoici și pene, precum și creaturile şi ţărmurile mlaștinii, cu acuarele lăsate de mama ei.
 
Intr-o zi, Kya găseşte o scrisoare în cutia poștală și aleargă la tatăl ei, bucuroasă că în sfârșit au primit o scrisoare de la mama ei. El îi smulge scrisoarea din mâini şi după ce o citește se înfurie; arde scrisoarea împreună cu majoritatea hainelor și pânzelor lăsate de mama ei. Se apucă iar de băutură și
începe să lipsească tot mai frecvent de acasă, petrecându-și timpul la jocurile de noroc. În cele din urmă, nu se mai întoarce acasă, iar Kya presupune că este mort, considerând că a fost ultimul din familie care a lăsat-o singură în mlaștină. Fără bani și familie, ea supraviețuiește prin grădinărit și comerţ
cu midii proaspete şi peşte afumat în schimbul unor bani şi gaz de la Jumpin', un bărbat de culoare care deține o benzinărie la docul bărcii. Jumpin' şi soția lui Mabel devin prieteni pe viață cu Kya, iar Mabel strânge haine donate pentru ea.

Pe măsură ce Kya crește, se confruntă cu prejudecăţile orăşenilor din Barkley Cove, Carolina de Nord, care o poreclesc „Fata Mlaștinii”. În singura zi încare merge la școală elevii râd de ea, soția pastorului îi spune că este „urâtă” și „murdară”. Cu toate acestea, ea se împrieteneşte cu Tate Walker, un vechi prieten al lui Jodie, care pescuiește uneori în mlaștină. Când Kya se rătăcește într-o zi, Tate o conduce acasă cu barca lui.
 
Ani mai târziu, el îi aduce pene de la păsări rare, apoi o învață să citească și să scrie. Cei doi încep o relație romantică ce va continua până când Tate pleacă la facultate la Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill. El promite că se va întoarce...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Beletristica/Literatura Initiatica

Created in 0.0218 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.