Acasa la mama, acasa la tata

Acasa la mama, acasa la tata
Preț: 57,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-848-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 464

DESCRIERE

Acasa la mama, acasa la tata. Ghidul complet pentru parintii despartiti, divortati sau recasatoriti care isi doresc sa construiasca doua case primitoare pentru copilul lor - Isolina Ricci
 
... ofera instrumentele necesare in procesul numit dezvoltare personala. Cartea prezinta experientele autoarei in urma colaborarilor sale cu studenti, clienti si specialisti cu experienta in domenii precum divort, custodie, monoparentaj si mediere. Multe dintre conceptele oferite de Ricci au fost introduse in lucrari uzuale de drept, sanatate mintala, consiliere si mediere.
 
Autoarea avanseaza principiul celor doua camine pentru copii dupa despartire sau divort, indiferent de modul in care este impartit timpul copiilor intre parinti. Doua camine reprezinta acum o viziune acceptata la alternativa un singur camin si o singura autoritate. Aceasta ii include si pe parintii necasatoriti, despartiti, pe cei recasatoriti, precum si pe parintii singuri, care sunt incurajati sa intemeieze doua camine pentru copiii lor, cu rude sau prieteni. De asemenea, autoarea propune inlocuirea termenilor negativi precum camin destramat, custodie, vizitare cu un vocabular uzual mai pozitiv. Acest punct de vedere a starnit rapid interesul si si-a gasit drum in utilizarea comuna, precum si in unele legi din dreptul familiei.
 
Conceptul de relatie profesionala functionala intre parinti este oferit ca o modalitate prin care parintii isi structureaza noua relatie. Aceasta abordare atrage un proces reusit de vindecare, organizeaza sanatos interactiunile, ajuta in mediere, in sustinerea negocierilor de succes si, nu in ultimul rand, la adaptarea copiilor la noua situatie familiala.
 
Pentru Ricci, un divort decent este sinonim cu o relatie functionala intre parinti si un rezultat sanatos pentru copii. Conform acestei perspective, familiile se pot reorganiza cu succes dupa despartire sau divort si isi pot creste copiii cu respect si demnitate.
 
Lucrarea de fata va va ajuta pe voi, parintii, sa construiti aceasta noua viata de familie: „doua case, fara cearta”. Acest lucru pare de neconceput atunci cand parintii se confrunta cu sentimente de durere, vinovatie sau tradare. Dar in paginile ce urmeaza veti vedea cum puteti sa transformati experientele negative sau durerea intr-o forta pozitiva a vietii voastre. Premisele majore prezentate aici sunt folosite de mai bine de 20 de ani de parinti din multe parti ale lumii.
 
De asemenea, sunt folosite in mod eficient de avocati, judecatori, profesionisti in domeniul sanatatii mintale, mediatori, educatori si medici in munca lor cu parintii. Multe persoane au obtinut ceea ce si-au propus: o eliberare de durerea trecutului si o promisiune pentru viitor – mai multa bucurie, mai putine conflicte, o noua viata si copii care s-au adaptat bine la despartirea parintilor. Copiii lor au primit ce-si doreau: pe amandoi parintii si o familie extinsa in doua case, mai multa bucurie, mai putine conflicte si mai putina tensiune. Ceea ce transpare din aceste pagini [...] este o redefinire a vietii de familie din ziua de azi – cum sa o organizezi, sa o consolidezi si sa o faci sa functioneze, atat acasa la mama, cat si acasa la tata.
 
Principiile si recomandarile din aceasta carte servesc mai multor scopuri in acelasi timp. Stabilirea unei intelegeri solide bazate pe principiul „doua case” ofera alinare copiilor, iar parintilor le creeaza spatiu mai mare de respiro. Dezvoltarea unei relatii functionale pentru voi, ca parinti, ii stabilizeaza pe copii, ii scoate din „arena” bataliilor dintre voi si va ofera voua, parintilor, sansa sa va retrageti din ceea ce eu numesc „intimitate negativa”. Toate acestea ofera si o buna fundatie pentru a lua decizii legale, a negocia pentru propriul avantaj si a va construi o noua viata personala. Ca o regula generala, toate lucrurile sunt interconectate. Isolina Ricci
 
CUPRINS
 
PARTEA I. Doua case, fara cearta
Capitolul 1
Construirea unei noi vieti de familie
Destinatia 15
Capitolul 2
Sa crezi in familia ta
Spulberarea miturilor distructive 32
Capitolul 3
De la o casa la doua case
Harta 46
Capitolul 4
Ai grija cum vorbesti
Cuvintele pot ajuta sau pot rani 60
Capitolul 5
„Capitalul tau uman”
Sporirea resurselor pentru a putea face fata stresului 70
 
PARTEA A II-A. Cum sa functionezi in perioade dificile
Capitolul 6
Emotiile incheierii unei relatii
Procesul de ranire si de vindecare 85
Capitolul 7
Retragerea din intimitate
Cum sa relationezi cu celalalt parinte 107
Capitolul 8
Noua relatie profesionala
Norme de conduita pentru parinti 129
Capitolul 9
Acasa la mama, acasa la tata
Cum sa faci cele doua case sa devina „camine” 153
Capitolul 10
Copiii tai
Ofera-le siguranta si continuitate 179
 
PARTEA A III-A. Treburile juridice te privesc si pe tine!
Capitolul 11
Formalitatile juridice
Imaginea de ansamblu, custodia si luarea deciziilor majore 209
Capitolul 12
Planuri si acorduri parentale
Elemente de baza 241
Capitolul 13
Cum sa iti negociezi propriile acorduri
Ghid detaliat 257
Capitolul 14
Planul parental pe termen lung
Cum sa redactezi singur un acord 286
Capitolul 15
Medierea familiala
Primeste ajutor ca sa nu ajungi in instanta 304
 
PARTEA A IV-A. Familia ta, viitorul tau
Capitolul 16
Familia ta
Intarirea fortei familiei 329
Capitolul 17
Reteaua ta de familie
Deschide-ti familia catre ceilalti 347
Capitolul 18
Parinti de la mare distanta
Cum sa te simti aproape cand te afli departe 361
Capitolul 19
Cand un parinte absent revine
Lucruri de luat in calcul 383
Capitolul 20
Viata merge mai departe
Blocaje si progrese 395
 
PARTEA A V-A. Referinte si resurse
Pentru specialisti 419
Note de capitol 422
Lecturi recomandate 438
 
ANEXA 1
INFORMATII PENTRU SCOLI 441
ANEXA 2
AVOCATI 443
ANEXA 3
BANI – COSTUL CRESTERII COPIILOR 445
ANEXA 4
CONTRACTE PRIVATE 450
ANEXA 5
ACORD DE CONFIDENTIALITATE IN MEDIERE 456
ANEXA 6
GASIREA UNUI MEDIATOR 457
ANEXA 7
CE SE INTAMPLA IN MEDIERE 458
ANEXA 8
GHID PENTRU ALEGEREA CENTRULUI DE INGRIJIRE PENTRU COPII 460

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0356 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.