101 intrebari si raspunsuri despre hipertensiunea arteriala

101 intrebari si raspunsuri despre hipertensiunea arteriala
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 312

DESCRIERE

101 intrebari si raspunsuri despre hipertensiunea arteriala - Dr. William M. Manger, Dr. Norman M. Kaplan, Dr. Edward J. Roccella, Dr. Ray W. Gifford JR.
…ce este tensiunea arterială şi de ce ne poate face rău o valoare ridicată a acesteia? …cum se ajunge la hipertensiune şi cum poate fi prevenită? Şi, cel mai important, ce se poate face pentru tratarea ei? Pornind de la ultimele cercetări în domeniu, William Manger şi colegii oferă o serie de răspunsuri la întrebări legate de exerciţiile fizice, regimul alimentar, Viagra, estrogen, vitamine, sare, alcool şi fumat. Informaţiile privind analizele de sânge şi medicamentele folosite în mod curent îi ajută pe cititori să discute în cunoştinţă de cauză cu medicul despre tratamentul prescris, să înţeleagă ce li se întâmplă şi să dezvolte o relaţie doctor strânsă, esenţială pentru ţinerea sub control a tensiunii arteriale. Menţinându-ţi tensiunea arterială în limite normale, îţi salvezi viaţa. Ce poate fi mai important? Cele 101 întrebări şi răspunsuri pregătite de experţi de frunte din domeniul hipertensiunii arteriale reprezintă un instrument necesar pentru dobândirea unui stil de viaţă sănătos şi gestionarea cu succes a tensiunii arteriale ridicate. Dr. Alberto Zanchetti, profesor emerit de medicină la Universitatea din Milano Autorii au făcut o treabă excelentă formulând şi răspunzând la numeroasele întrebări pe care oamenii şi le pun cu privire la tensiunea arterială ridicată: ce este, cum se manifestă şi ce putem face în privinţa ei. Pentru modul în care au clarificat şi au corectat multe dintre miturile şi concepţiile eronate legate de această boală, merită toate felicitările. Dr. Marvin M. Moser, profesor de medicină clinică, Facultatea de Medicină Yale, redactor emerit, Journal of Clinical Hypertension.
PRINTRE CELE 101 SUBIECTE SE NUMĂRĂ: • cea mai bună metodă de monitorizare a tensiunii arteriale • principalii factori de risc care duc la apariţia hipertensiunii • sugestii pentru dietă, combaterea stresului, renunţarea la fumat şi exerciţii fizice • diferite medicamente pentru tratarea hipertensiunii • boli şi medicamente care cresc riscul de hipertensiune • căi de prevenire a hipertensiunii la copii Acum poţi să începi să faci schimbările necesare ca să-ţi protejezi inima şi să duci o viaţă lungă şi fericită! Dr. William M. Manger este fondatorul Asociaţiei Naţionale pentru Hipertensiune din SUA, care a efectuat cercetări importante în domeniul hipertensiunii. Dr. Norman M. Kaplan este profesor de medicină internă clinică la Universitatea din Texas. Dr. Edward J. Roccella a lucrat în cadrul Institutului Naţional al Sănătăţii.
Fragmente din carte:
…tensiunea arteriala variază mult pe par zile, in funcţie de necesităţile organismului. De exemplu tensiunea arterială va creşte în mod deosebit exerciţiilor fizice, cand muşchii au nevoie de o cantitate mai mare de oxigen şi substanţe nutritive. Această tensiune arterială ridicată este cauzată de un puls mărit şi o forta mai mare de pompare a inimii; practic, arteriolele din muschi se dilată — adică devin mai largi — pentru a permite trecerea unei cantităţi mai mari de sânge. La fel, anxietatea din timpul reacţiei de luptă sau fugi poate activa sistemul nervos simpatic, declanşând secreţia de adrenalină şi de hormoni asemănători; ca urmare, inima bate mai tare şi pompează mai mult sânge în timp ce arteriolele se contractă, ceea ce duce la creşterea tensiunii arteriale.! n timpul somnului, inactivitatea reduce nevoia de oxigen. Astfel, pulsul şi forţa de pompare a inimii scad, iar arteriolele se relaxează şi se dilată. Ca urmare, tensiunea arterială scade. în mod normal, tensiunea arterială are valoarea cea mai scăzută noaptea şi cea mai ridicată dimineaţa, când trezirea activează sistemul nervos simpatic. Chiar dacă tensiunea arterială este în principal sub controlul sistemului nervos, numeroase substanţe şi hormoni secretaţi de rinichi, inimă, glandele suprarenale şi de mucoasa vaselor sangvine joacă un rol important în influenţarea calibrului arteriolelor, putând face să crească sau să scadă tensiunea arterială ca răspuns la diverse condiţii de stres…
CUPRINS:
Cuvânt-înainte Mulţumiri 1. Ce este tensiunea arterială? 2. Ce sunt tensiunea sistolică, diastolică şi la puls? 3. Cum se măsoară tensiunea arterială? 4. Care este tensiunea arterială normală? 5. Sunt precise tensiometrele din farmacii, malluri, aeroporturi şi alte locuri publice? 6. Ce este hipertensiunea arterială primară (esenţială) şi cât de des este întâlnită? 7. De ce nu este bună hipertensiunea arterială? Medicamentele ajută cu adevărat? 8. Care este amploarea problemei hipertensiunii arteriale în Statele Unite? 9. Care sunt cele mai comune idei preconcepute despre hipertensiunea arterială? 10. Există un tip anume de personalitate predispusă la hipertensiune arterială? 11. Hipertensiunea arterială primară (esenţială) este moştenită? 12. Ce înseamnă o uşoară hipertensiune? 13. Care sunt mecanismele ce provoacă hipertensiune arterială? 14. Ce este hipertensiunea la vederea halatului alh pertensiunea mascată? Ai vreuna dintre ele? Sunt periculoase? 15. Care este scopul examinării dinaintea tratamentului? 16. Ce analize îţi va recomanda medicul înainte să iei medicamente pentru hipertensiune? Sunt necesare ecografia cardiacă şi testul de stres? 17. E nevoie de analiza reninei pentru stabilirea tratamentului? 18. E nevoie să mergi la medicul specialist pentru a trata hipertensiunea arterială? 19. E important să-ţi măsori tensiunea acasă? Trebuie să-ţi monitorizezi tensiunea o zi întreagă? 20. Care dintre cele două e mai importantă — tensiunea sistolică sau tensiunea diastolică? 21 Hipertensiunea arterială ţine mai mult de artere sau se poate manifesta şi la nivelul venelor? 22. E normal ca tensiunea arterială să crească odată cu vârsta? 23. Poate stresul să provoace hipertensiune arterială? Cum se poate reduce stresul? 24. Alcoolul face să crească tensiunea arterială? Cât ai voie să bei dacă ai hipertensiune arterială? 25. Hipertensiunea arterială apare şi la copii? E nevoie de tratament pentru copiii şi adolescenţii cu hipertensiune arterială primară? 26. Populaţia albă şi cea afro-americană sunt afectate diferit de hipertensiune? 27. Ce este hipertensiunea arterială malignă? 28. De ce i se spune hipertensiunii arteriale primare ucigaşul tăcut? Este o boală? ……………………… ……………………….. ………………………

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0288 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.